Medi ambient

Medi ambient

Ciutats metropolitanes limitaran el trànsit per la contaminació

Cinc ciutats de l’àrea metropolitana de Barcelona han decidit portar a terme les primeres proves pilot per restringir el trànsit als seus nuclis urbans quan hi hagi episodis d’alta contaminació, especialment al centre de les ciutats. Els municipis que aplicaran la mesura inicialment són Badalona, Sant Boi de Llobregat, Sant Just Desvern, Castelldefels i Sant Cugat del Vallès.

El projecte es va concretar ahir en el Consell de Mobilitat de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), en el marc del qual es van presentar com seran aquestes proves locals de zones de baixes emissions, que entraran en funcionament a final de mes com a proves pilot en episodis de contaminació i que es volen establir per a l’any 2020.

“Aquí es mostra la implicació de la majoria dels municipis en aquesta política comuna de la preservació de la salut dels ciutadans i la millora a tot el territori de la qualitat de l’aire”, va assenyalar el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’ens supramunicipal, Antoni Poveda.

Poveda va detallar que aquestes àrees d’atmosfera protegida estaran senyalitzades i va ressaltar que hi ha dotze municipis més que ja han iniciat la redacció de convenis per emprendre accions similars als seus termes

Aquestes restriccions se sumaran a les que entraran en vigor l’1 de desembre vinent quan, en situació d’episodis de contaminació, els vehicles sense l’etiqueta de la DGT no podran circular, en dies feiners, de les set del matí a les vuit del vespre, a la zona delimitada per les rondes de Dalt i Litoral. L’AMB també va presentar els nous senyals de trànsit informatius al respecte.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia