Medi ambient

Municipal

Veïns de Premià es queixen per unes cotorres

Suporten des de fa set anys les molèsties ocasionades per aquests animals

Un grup de veïns del barri de Campdemar de Premià de Mar denuncien que fa set anys que suporten les molèsties que els ocasiona un grup de cotorres argentines que s’han instal·lat a la zona. Sorolls, brutícia i els nius d’aquests animals que cauen de tant en tant són alguns dels greuges que asseguren que pateixen. “El més greu és quan cauen els nius, perquè poden arribar a pesar entre 50 i 80 quilos i podrien fer mal a algú”, explica la portaveu dels afectats, Yolanda Campillo, que comenta que aquests nius han arribat a caure en una plaça molt propera a les seves cases, al carrer i fins i tot als patis interiors dels habitatges. “El soroll també és força molest, perquè comencen a cantar a les sis del matí i és constant”, indica la portaveu, que manifesta que són unes deu cases de la zona les que pateixen més aquesta problemàtica. “Fa set anys hi havia unes nou aus però creiem que s’hi han arribat a concentrar més de quaranta exemplars”, va assenyalar Campillo. Farts d’aquesta situació, van demanar insistentment a l’Ajuntament i al Síndic de Greuges que s’actués contra la problemàtica, cosa que es va produir al març d’aquest any. “El problema és que van podar molt poques palmeres i les aus de seguida van tornar a fer el niu”, considera la portaveu, que diu que a hores d’ara encara hi resten una trentena d’animals. “Evidentment que no volem que se’ls faci mal, però calen més actuacions”, insisteix Campillo.

Per la seva banda, la regidora de Medi Ambient i Salut Pública, Olga Safont (PSC), assenyala que l’actuació que es va fer al març va servir “per veure com s’havia reduït el nombre d’exemplars”. Safont assegura que en aquell moment hi havia una vintena d’aus i que ara només n’hi queden tres parelles. A banda de treure els nius i podar les palmeres, la regidora també explica que es van col·locar xarxes per evitar que els nius caiguessin a terra. Safont assenyala que es tracta d’una espècie invasora i que “moltes vegades treu el niu a altres espècies per instal·lar-s’hi”. Ara, però, Safont avança que s’ha demanat a l’empresa que fa el control de plagues al municipi un estudi “amb caràcter urgent” que presenti una alternativa d’actuació emmirallant-se en altres municipis. “Quan tinguem el mètode efectiu l’aplicarem”, sentencia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia