Medi ambient

Medi ambient

Mataró cedeix la custòdia de la posidònia a una entitat

El compromís és de realitzar noves activitats de divulgació, protecció i potenciació de l’espai marí protegit

L’alguer, que té més de 2.900 hectàrees, està en una certa regressió

Amb l’objectiu de preservar encara més la praderia de posidònia que hi ha davant mateix de la costa de Mataró, la Generalitat i l’Ajuntament han cedit la custòdia d’aquest espai marí protegit a l’associació Posidònia 2021. L’alguer –com també se’l coneix– té una superfície de més de 2.900 hectàrees i presenta un elevat interès de conservació que fins ara era competència de la direcció general de Polítiques Ambientals i Medi Ambient de la Generalitat. Amb el conveni que es va signar ahir a tres bandes, l’entitat mataronina es compromet, en el marc d’un programa d’actuació bianual consensuat amb l’Ajuntament, a realitzar activitats que serveixin per divulgar l’espai, protegir-lo i potenciar-lo amb els seus propis mitjans o amb la participació d’altres agents.

“Es tracta de preservar aquest tresor que hi ha mar endins i que malgrat que no es veu, forma part del patrimoni de la ciutat”, va reivindicar la regidora de Medi Ambient, Núria Calpe (CiU), que no amaga que en els darrers anys les praderies de posidònia estan “en una certa regressió”. Per la seva banda, la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat, Marta Subirà, va recordar que l’administració catalana fa anys que treballa en la custòdia del territori, com a fórmula de gestió que involucra directament la societat civil. “Aquesta és una eina eficaç per mantenir el patrimoni natural”, va defensar. El president de l’entitat que ha rebut l’encàrrec de custodiar la posidònia, Marcel Gubern, va remarcar la necessitat de reivindicar un espai únic i d’un valor mediambiental de primer ordre que s’ha de redescobrir i aprofitar més.

LA FRASE

En la conservació del patrimoni natural hem d’involucrar també la societat civil
Marta Subirà
secretÀria de medi ambient i sostenibilitat

El primer objectiu, un rècord Guinness

En el marc d’aquest conveni de col·laboració, la primera activitat de divulgació que ha previst l’associació Posidònia 2021 és batre el rècord Guinness de persones fent snorkel a la platja del Varador de Mataró. L’activitat, que també s’ha inclòs en el programa de les Santes esportives, està previst per demà a les dotze del migdia. Per participar-hi només cal portar unes ulleres de busseig i un tub. Segons el president de l’entitat, Marcel Gubern, el rècord no el té ningú però l’objectiu és aplegar, com a mínim, 250 persones perquè el jurat validi la fita.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona