Medi ambient

Girona col·loca caixes niu per a ratpenats i mallerengues

S’han instal·lat a les places de l’Assumpció i de Fidel Aguilar, i als jardins de les Pedreres

L’Ajuntament de Girona va informar ahir que ja s’han col·locat 25 de les 42 caixes niu per a ratpenats i mallerengues previstes en la primera fase del projecte d’instal·lació d’aquest tipus de caixes en espais públics de la ciutat.L’objectiu del projecte, segons ha detallat el regidor de Paisatge i Hàbitat Urbà de Girona, Narcís Sastre, és “fomentar la presència a la ciutat d’aquests animals, que ajuden a regular la població de mosquits i de processionària del pi, dues de les plagues que causen més afectacions a les ciutats”.

Segons va explicar el consistori en un comunicat, les primeres 25 caixes niu s’han instal·lat fins ara en tres punts de la ciutat. En concret, des del març –quan va començar la campanya– fins ara s’han col·locat 8 caixes niu a la plaça de l’Assumpció (6 són per a ratpenats i 2, per a mallerengues), 3 a la plaça de Fidel Aguilar (2 són per a ratpenats i 1, per a mallerengues) i 14 als jardins de les Pedreres (10 són per a ratpenats i 4, per a mallerengues).

L’Ajuntament de Girona recorda que la previsió és arribar fins a les 42 caixes niu instal·lades quan acabi el procés. De fet, avança que la resta de caixes niu previstes en aquesta primera fase es col·locaran al parc del Migdia i al de Vista Alegre. També assenyala que els llocs on s’han col·locat o es col·locaran les caixes niu s’han escollit a partir d’un estudi de l’associació Galanthus.

Cal tenir en compte que cada caixa, entesa com a refugi per a aquests animals, pot acollir una mitjana de 40 ratpenats o bé una parella de mallerengues amb 4 o 6 cries, respectivament.

LA XIFRA

42
caixes niu
es preveu instal·lar en la primera fase del projecte. Fins ara ja se n’han col·locat 25.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia