Medi ambient

L’ornitologia s’obre pas a l’Ebre

El Delta sedueix els amants de les aus

Entre els visitants hi ha des d’especialistes fins a famílies amb fills

La sega de l’arròs afavoreix l’observació d’ocells

A l’esquerra, un grapat de flamencs afonen el cap dins l’aigua a la recerca d’aliment. Una mica més enllà, un estol d’agrons blancs reposen tranquil·lament a les aigües de la bassa de la Tancada. Són algunes de les imatges que observen, amb atenta mirada, especialistes de l’observació d’ocells, aficionats i curiosos. El festival internacional d’ornitologia Delta Birding que ha tingut lloc el cap de setmana a l’espai Món Natura, a tocar del Trabucador, ha aplegat a la vora de 2.000 persones. No debades, el delta de l’Ebre és, per la quantitat d’exemplars i per la varietat d’espècies, un dels principals indrets d’Europa per a l’observació d’aus. “Només ahir se’n van identificar més de 120 classes”, explica un dels responsables de l’espai.

Entre el públic, hi ha especialistes a reconèixer els diferents tipus d’ocells. Però principalment, hi ha una part de gent d’un perfil molt familiar que, o bé venen atrets per conèixer les diferents destinacions que s’hi promocionen (altres punts de Catalunya però també de comunitats de l’Estat espanyol com el País Valencià, Extremadura i Galícia) o bé aprofiten per descobrir algunes de les espècies que tenen la desembocadura de l’Ebre com a hàbitat. És el cas de Juan, que juntament amb la seua dona i els dos fills s’han desplaçat expressament des de Múrcia: “sóc fotògraf de natura, i visitar el Delta era una assignatura que tenia pendent”, explica. “Ha sigut un gran descobriment; he quedat enamorat per aquest paradís”, tant, que avança que ja busca dates per tornar-hi a la primavera.

Qui també ha arribat des de Múrcia és la Carmen amb el seu home i els dos fills: “A qui li agrada la fotografia és al meu marit”, diu, mentre fa servir un dels binocles disposats per l’organització al terrat de l’edifici, “però la veritat és que tant jo com els xiquets ens ho estem passant molt bé”.

Més enllà dels professionals, que han arribat de diferents països, la procedència de visitants correspon majoritàriament a zones pròximes a les Terres de l’Ebre: Aragó, el País Valencià i la resta de Catalunya n’encapçalen el rànquing. Com Carles, un veí de Barcelona que aquests dies ha visitat la zona: “Venim sovint al Delta, i érem al mirador de la Tancada quan ens hem assabentat que feien aquest festival. Ens l’hem trobat de casualitat i és ben interessant”, explica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona