Medi ambient

medi ambient

incendis forestals

Quatre morts en els incendis intencionats de Galícia

La Xunta parla de més de 100 focs que amenacen o fins i tot ja afecten nuclis urbans habitats i ciutats com ara Vigo

A Portugal, 6 persones han mort en els incendis que afecten el centre i el nord del país

Quatre persones han mort en els incendis que cremen en una gran part de Galícia. La Xunta parla de més de 100 focs que amenacen o fins i tot ja afecten nuclis urbans habitats i ciutats com ara Vigo. Hi ha veïns desallotjats i autopistes i carreteres tallades, i s’han suspès les classes a les escoles i a la Universitat de Vigo. El president gallec, Alberto Núñez Feijóo, ha qualificat la situació de crítica i ha apuntat que són focs provocats.

“Són focs absolutament intencionats, meditats, i de gent que en sap. No només de gent que crema el bosc. No, no. Alguns dels focs els han provocat persones que saben com s’ha de cremar i en quins llocs s’han de fer els incendis.” ha afirmat el president de Galícia.

Aquest matí s’ha reunit de manera extraordinària el consell de la Xunta amb Feijoo al capdavant per analitzar la situació. La Guàrdia Civil demana la col·laboració ciutadana per localitzar els responsables d’aquests incendis forestals. En el mateix sentit s’ha expressat la ministra d’Agriculura i Medi Ambient, Isabel Garcia-Tejerina, que ha posat a disposició del govern gallec tots els mitjans materials i humans per extingir els incendis.

Els incendis que des de dissabte afecten una gran part de Galícia ja han causat també una vintena de ferits. Més de 5.000 persones continuen treballant sense descans en les feines d’extinció, entre bombers, Protecció Civil i la Unitat Militar d’Emergències. Altres efectius s’estan mobilitzant des de Madrid, Sevilla i Saragossa. De moment, ja han quedat arrasades més de 10.000 hectàrees.

Mentrestant, a Pontevedra, les flames han arribat aquesta matinada fins al nucli urbà de Vigo, la ciutat més poblada de Galícia, on, davant la falta de mitjans, els veïns s’han organitzat per apagar el foc i ajudar els que han hagut de ser evacuats.

També ha calgut desallotjar veïns a les províncies d’Ourense i Lugo, i tallar l’autopista A-52 en 4 punts, així com diverses carreteres nacionals, comarcals i locals. Ara, els focs amenacen d’estendre’s cap a Astúries.

La proximitat de l’huracà Ophelia a Galícia, amb vents de més de 100 km/h, ha propagat els focs. La situació podria millorar aquesta tarda si es compleixen els pronòstics del temps, que preveuen precipitacions generalitzades i una caiguda de les temperatures.

Sis morts pels focs a Portugal

A Portugal, 6 persones han mort en els incendis que afecten el centre i el nord del país. Hi ha 25 ferits. Uns 4.500 bombers treballen per controlar les flames dels més de 500 focs que hi ha des d’aquest diumenge, en el pitjor dia de l’any en incendis forestals, segons les autoritats portugueses.

Protecció Civil ha confirmat que les sis persones que han mort són de les localitats de Penacova, Sertà, Oliveira do Hospital i Nelas, totes en el centre del país.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona