Medi ambient

medi ambient

Nova plantació per preservar la desembocadura del riu Besòs

El tram final del riu Besòs és una àrea d’alt interès biològic per la quantitat d’espècies que hi viuen o que s’hi aturen. Per millorar l’entorn, s’ha fet una nova plantació d’espècies vegetals al marge dret de la desembocadura del riu, un espai fora de l’àmbit d’ús públic del parc fluvial però per on s’hi passegen moltes persones i gossos sense lligar que compacten el terra, causen desforestació i empobreixen la coberta vegetal. Aquest tràfec pertorba la tranquil·litat de les zones de repòs i reproducció de diferents espècies d’ocells. Per això, la creació de barreres naturals de vegetació limita aquest impacte i aïlla les zones on no està permès passar-hi, de manera que s’obliga a fer els recorreguts per senders senyalitzats.

La plantació, organitzada per l’associació Galanthus i feta per voluntaris, va introduir centenars de plantes d’espècies adaptades a ambients salins i fluvials com ara el salat blanc, la verdolaga marina, el jonc, el canyís, l’esbarzer, la sosa fina i el tamariu. Aquest tipus de plantacions al tram final del Besòs es repeteixen de manera periòdica per mirar de preservar la biodiversitat de l’entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia