Medi ambient

medi ambient

contaminació

L’AMB instal·la els primers senyals per limitar l’accés a vehicles contaminants

Es posaran en marxa a partir de l’1 de desembre, quan hi hagi episodis de pol·lució atmosfèrica

Es col·locaran a les sortides i dins les mateixes rondes

Treballadors de l’Autoritat Metropolitana de Barcelona (AMB) van començar ahir a instal·lar els primers senyals per restringir l’accés dels vehicles contaminants a les rondes i als accessos de Barcelona quan hi hagi episodis de pol·lució atmosfèrica. La previsió és que aquests senyals es puguin posar en marxa a partir de l’1 de desembre. Llavors, quan el govern declari algun episodi de contaminació atmosfèrica, AMB activarà, d’acord amb els ajuntaments, les restriccions de trànsit de la zona de baixes emissions de l’àmbit de les rondes de Barcelona.

Ara per ara, aquesta mesura afectarà turismes que no tinguin l’etiqueta ambiental de la DGT i també furgonetes anteriors a Euro 1. Aquestes restriccions podran estar actives de dilluns a divendres, entre les set del matí i les vuit del vespre. Els càlculs de l’AMB són que les restriccions afectin un 14% dels vehicles.

Els senyals mostren un vehicle que emet fums amb una ratlla vermella a sobre i a sota, la frase “Zona Baixes Emissions”. En el mateix cartell just a sota s’indica quins vehicles sí que podran circular per aquesta zona; en concret, seran els que portin els adhesius amb les etiquetes ecològiques 0, ECO, C i B, a més dels autoritzats. Quan hi hagi episodis de pol·lució, es col·locarà amb un imant un altre cartell a sobre, que prohibirà directament circular a tots els vehicles no permesos. Amb l’objectiu de facilitar la mobilitat dels usuaris afectats, tant l’AMB com els ajuntaments reforçaran el transport públic i es milloraran els aparcaments dissuasius al costat de les estacions de tren i metro, entre altres iniciatives.

Durant el desembre d’aquest any i tot el 2018 i 2019, les restriccions seran de caràcter puntual, només s’activaran en cas d’episodis greus de contaminació, dels quals n’hi ha entre 0 i 5 cada any. Tanmateix, a partir de l’1 de gener del 2020 les restriccions seran de caràcter permanent.

LA XIFRA

14
per cent dels vehicles són els afectats per les restriccions, segons els càlculs de l’AMB.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona