Medi ambient

medi ambient

abocaments il·legals

Netegen un abocador il·legal ple de pneumàtics

Prop de cinc tones s’havien amuntegat els darrers vint anys en una finca als afores d’Arenys de Mar

L’Ajuntament se’n fa càrrec pel risc mediambiental

Els treballs per desmantellar l’abocador il·legal de pneumàtics d’Arenys de Mar han començat finalment aquesta setmana. L’Ajuntament feia deu anys que reclamava, sense èxit, als hereus de la finca que retiressin les piles de pneumàtics que s’havien acumulat des de feia dècades a la parcel·la situada a un costat de la riera de Torrentbo, a tocar del terme de Caldes d’Estrac.

Des de feia anys els veïns es queixaven del risc mediambiental i l’acumulació de material inflamable en una zona boscosa. L’Ajuntament va fer els darrers requeriments als familiars del propietari de la finca, que va morir, però aquests no se’n van fer responsables ja que no havien acceptat l’herència.

Finalment, l’Ajuntament ha decidit actuar de manera subsidiària i clausurar l’abocador, on es calcula que hi ha amuntegades fins a cinc tones de pneumàtics. L’adjudicació per a la neteja i trasllat dels pneumàtics a una planta de tractament de residus s’ha endarrerit més del previst, tal com reconeix la regidora de Medi Ambient, Laia Martín (ERC). “No sabem del cert quant de temps es trigarà a treure tot el que hi ha i netejar la parcel·la”, assenyala la regidora, que reconeix que aquesta era una prioritat a resoldre pel greu risc ambiental.

Els treballs, que s’han encarregat a l’empresa Excavacions Casas, costaran 110.000 euros, que assumirà l’Ajuntament amb la voluntat de reclamar l’import als futurs propietaris de la finca o a les administracions competents.

L’Ajuntament ja va demanar la col·laboració de la fiscalia de Medi Ambient i de l’Agència de Residus de Catalunya per clausurar l’abocador, i ara els ha comunicat que s’està executant.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona