Medi ambient

Tribunals

Manifestació a favor de l’absolució dels encausats de la MAT

Un miler de persones van recórrer els carrers de Girona per solidaritzar-se amb els activistes que aniran a judici dimarts

Amb consignes com ara “Llibertat i absolució per a les encausades de la MAT”, “Defensar la terra no és cap delicte” o “Ni un pas enrere, no a la MAT”, prop d’un miler de persones van recórrer ahir els carrers de Girona per solidaritzar-se amb els sis activistes anti-MAT, el judici dels quals començarà el 27 de febrer a l’Audiència de Girona. La manifestació va sortir de la plaça Catalunya i va fer una primera parada davant dels jutjats, amb uns parlaments en què es va recalcar que els acusats s’enfrontaran a partir de dimarts a penes d’entre un i set anys de presó com a presumptes autors de delictes de desordres públics, atemptat, amenaces, danys i faltes de lesions. Se’ls relaciona amb la protesta anti-Mat del 2014 a Fellines, que va acabar amb càrregues policials i mossos ferits.

La manifestació va fer una segona aturada a la plaça de la Constitució on es va fixar una estructura de ferro en què els assistents van col·locar cargols per simbolitzar el desmuntatge de la MAT. A la plaça Marquès de Camps –desviant-se de l’itinerari anunciat– la manifestació es va tornar a aturar i es va desplegar una gran pancarta d’un edifici adjacent reclamant l’absolució dels acusats. La marxa es va acabar davant de la seu del govern de la Generalitat, on els últims parlaments van denunciar que la Generalitat es personés com a acusació en aquest judici i reclamant que es retiri del cas. La manifestació es va donar per tancada amb una nova crida a manifestar-se a partir de dimarts coincidint amb l’inici del judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona