Medi ambient

MEDI AMBIENT

Hinojosa fa al·legacions a la sanció pels sorolls, a Sarrià

Membres de l’Ajuntament es van reunir amb advocats per estudiar la resposta al recurs de la fàbrica paperera

Es té la percepció que s’ha millorat en el problema de les pudors, però no en el dels sorolls

Continuen els passos per millorar la convivència entre l’activitat de la indústria paperera Hinojosa de Sarrià de Ter i el benestar dels veïns. Dijous, l’Ajuntament i la plataforma ciutadana Prou van convocar una reunió a l’edifici d’El Coro. En la sessió es van explicar les accions fetes fins ara i d’altres de previstes en un futur immediat per eliminar o mitigar al màxim el soroll i les pudors provinents de la fàbrica. L’alcalde de Sarrià, Narcís Fajula (ERC), i el regidor de Medi Ambient, Josep Maria Viladomat, van manifestar que es té la percepció que ha disminuït la qüestió de la mala olor, però no el problema del soroll. Cal recordar que, al gener, l’Ajuntament va tornar a sancionar la paperera amb una multa de 12.000 euros per les molèsties que causava als veïns pel soroll i, amb relació a això, Viladomat va anunciar que Hinojosa ha presentat un seguit d’al·legacions a la sanció. Ahir, membres del consistori es van reunir amb advocats per estudiar com poden rebatre el recurs i preparar la resposta a les al·legacions, perquè el propòsit de l’Ajuntament és tirar endavant la multa.

En la trobada de dijous es va exposar que, de moment, l’empresa ha complert un decàleg de punts que es va pactar. Entre aquest plec de mesures, destaca la construcció d’un mur de formigó de cinc metres d’alçària que dona a la carretera de Sarrià de Dalt i que serviria de tallafoc en cas d’incendi dins del recinte. S’han col·locat pantalles antisonores damunt d’una paret de les instal·lacions, al llarg del lateral de la banda de l’N-IIa. S’han posat, així mateix, silenciadors en les sortides del vapor d’aigua i es tancaran o aïllaran diversos motors que estan a la intempèrie, dins de la mateixa propietat de la fàbrica.

Calendari d’accions

L’alcalde va avançar que d’aquí a dues setmanes faran una reunió amb representants de la conselleria d’Indústria de la Generalitat, després que també s’hagi aconseguit la implicació de Medi Ambient. Tècnics d’aquesta conselleria van informar recentment Hinojosa que les mesures que aplicaven a proposta de l’enginyeria que tenien fins llavors no els funcionaven per eliminar els sorolls. Com a alternativa, Medi Ambient els va proporcionar el nom d’altres companyies expertes en la matèria. Hinojosa va contractar una de les empreses proposades, que ha fet un nou estudi acústic.

Els responsables de l’informe n’estan elaborant les conclusions i l’Ajuntament en podrà conèixer aviat el contingut. La plataforma Prou va proposar que, un cop se sàpiguen quines noves mesures preveu la fàbrica, s’intenti pactar amb Hinojosa un calendari per fer efectives les accions i que no quedin en suspens o se n’eternitzi l’aplicació. I és que un dels objectius que es volen assolir és que tot plegat es resolgui abans de l’estiu, que és l’època en què les molèsties es multipliquen pel fet que s’obren més les finestres dels habitatges.

En darrer lloc, Hinojosa ha elaborat un segon informe referent a les pudors, a requeriment de l’Ajuntament de Sarrià. El document –molt tècnic– ja ha arribat al consistori, que l’ha remès a un enginyer del Consell Comarcal per tal que l’examini. A grans trets, i en espera que se’n facin públics més detalls, Hinojosa hi fa constar que s’han reduït les males olors de manera evident respecte a l’estiu de l’any passat.

LA FRASE

D’aquí a dues setmanes ens reunirem amb representants de la conselleria d’Indústria
Narcís Fajula
alcalde de sarrià de ter


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia