Medi ambient

El litoral català suma quatre banderes blaves

Les platges aconsegueixen 101 distincions i els ports esportius, 22

El litoral català està pràcticament a punt per a l’inici de l’estiu, almenys pel que fa a la qualitat de les platges. El jurat internacional Bandera Blava va fer pública ahir la llista de distincions que concedeix anualment i que mesura aspectes com la gestió ambiental, la seguretat, les instal·lacions i serveis o la qualitat de l’aigua. En total, s’han concedit 123 banderes blaves a Catalunya: 101 a platges i 22 a ports esportius. Aquestes dades suposen un increment de sis banderes respecte a la temporada passada en el cas de les platges i la pèrdua de dues als ports, que dona com a balanç la suma de quatre banderes.

A les comarques gironines s’han distingit els ports de Llançà, el Port de la Selva, Roses, l’Escala, els dos de Palamós, el Port d’Aro i el de Blanes. A la demarcació de Barcelona han estat el del Balís, el de Mataró, el Marina Badalona, el Masnou, el Port Olímpic de Barcelona, el Ginesta, el d’Aiguadolç i el del Garraf. Finalment, al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre tenen bandera blava el de Segur-Calafell, el de Salou, el de Cambrils, el de l’Hospitalet de l’Infant, el de l’Ametlla de Mar i el d’Ampolla. En relació amb les platges, es mantenen noms com l’Arrabassada (Tarragona), el Torn (l’Hospitalet de l’Infant), Aiguadolç (Sitges), les Barques (Sant Pol) o Tamariu (Palafrugell). A la ciutat de Barcelona, en canvi, hi ha dues platges de les més concorregudes que perden la bandera blava: la de la Barceloneta i la Nova Icària. La del Somorrostro, la del Fòrum i la de Llevant ja no la van aconseguir l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia