Medi ambient

Ullà va reciclar un 40% més de residus el 2017

El municipi d’Ullà ha incrementat el darrer any la recollida selectiva, i ha passat del 18% del 2016 al 25% del 2017, amb les fraccions de paper, vidre, envasos i matèria orgànica, segons dades facilitades pel Consell Comarcal del Baix Empordà, que és l’entitat que fa el servei integral de recollida de residus al municipi.

L’increment de recollida selectiva, de més de 7 punts, que s’ha concretat en una reducció de la fracció de rebuig de 110 tones, representa elevar en un 40% el volum de deixalles reciclades al municipi.

Des del Consell Comarcal han mostrat la satisfacció per l’evolució de les dades a Ullà, en paral·lel a la resta de pobles on també fan el servei integral: Parlavà, Gualta, Verges i, recentment, la Pera. Però també són conscients que “queda encara feina a fer i els índexs de reciclatge són encara baixos”.

Per incrementar la recollida selectiva, un dels serveis nous que s’han dut a terme –iniciat el mes de maig passat– ha estat la recollida porta a porta de cartró al comerç i a la zona del polígon. A més, hi ha la tasca que fa la deixalleria, compartida amb Bellcaire d’Empordà, com a eina de gestió dels residus municipals. Durant el 2017 s’ha aconseguit recollir a la deixalleria 180 tones de residus voluminosos i especials. També són remarcables les 28 tones de restes vegetals recollides als contenidors del municipi, que s’han convertit en compost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona