Medi ambient

Escolars treuen 18 kg de residus a cala Tamariua

L’actuació al cap de Creus formava part de la campanya ‘Let’s Clean Up Europe’

Una seixantena de persones han participat aquesta setmana passada en una jornada de neteja de l’entorn al Parc Natural del Cap de Creus, en el marc de les activitats de la campanya europea Let’s Clean Up Europe!. La campanya té com a objectiu conscienciar la ciutadania sobre el llançament incontrolat de residus a la natura i promoure accions de sensibilització. Els protagonistes van ser alumnes de primària i infantil de l’escola Les Clisques del Port de la Selva, i també membres de l’equip docent. Durant tot el matí van recollir en total 18 quilos de residus a la zona de cala Tamariua, dins l’àmbit del Parc Natural del Cap de Creus. Entre les deixalles més habituals van trobar burilles de cigarret, plàstics de tot tipus, bidons, sabates, mitjons, porexpan, trossos de caixes de fusta, pals metàl·lics, vidres i runa, entre altres materials. Un cop triades, les deixalles van representar dos sacs d’envasos de plàstic i metall (12 kg), un sac per a paper i cartró (menys d’un kg), un per a vidre (1,5 kg) i un per a la resta (4 kg).

També a Bàscara

D’altra banda, Bàscara també es va adherir aquest cap de setmana passat a la campanya Let’s Clean Up Europe amb una batuda de neteja. Prop d’una quinzena de persones van respondre a la crida de l’Ajuntament per netejar tot l’entorn de la riba del Fluvià, al seu pas per Bàscara, i també el rec Cantarell. S’hi va recollir un considerable volum de deixalles (2 m³) bàsicament plàstic i llaunes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona