Medi ambient

Congrés de conservació de llacunes, a Torroella

És d’abast europeu i una setantena de científics hi presentaran 58 comunicacions

Més de setanta científics i gestors provinents de quinze països participen des d’ahir a Torroella de Montgrí en el vuitè congrés de la Xarxa Europea per a la Conservació de Llacunes (European Pond Conservation Network Workshop).

Aquest congrés, que té lloc al Museu de la Mediterrània, és una de les principals trobades europees de científics i gestors relacionats amb aquest tipus d’ecosistemes. L’alcalde, Josep Maria Rufí, va destacar ahir al matí durant la inauguració del congrés la importància que representa per a Torroella i l’Estartit acollir-lo, especialment arran de l’intens treball que s’ha fet al municipi pel guardonat projecte Life Pletera.

Àmbits de treball

La trobada està organitzada pel grup de recerca en ecologia aquàtica continental de l’Institut d’Ecologia Aquàtica de la Universitat de Girona (UdG) amb el suport del Museu de la Mediterrània i l’Ajuntament de Torroella de Montgrí. Al llarg del congrés, que s’acabarà divendres, es presentaran 58 comunicacions, que s’estructuraran en diferents àmbits al voltant del funcionament i els serveis ecosistèmics, incloent-hi metacomunitats, biodiversitat, balanç de carboni, gestió i restauració i canvi global, entre d’altres.

El dijous s’incorporà el cinquè seminari Recerca i Territori, de la Càtedra d’Ecosistemes Litorals Mediterranis, que aquest any es dedica a la gestió i la restauració de llacunes costaneres i al projecte Life Pletera. A més, durant el seminari es presentarà el desè volum de la col·lecció Recerca i Territori, titulat Gestió i restauració de llacunes costaneres mediterrànies a Europa. El seminari es tancarà amb una conferència de l’arquitecte Ricard Pié, redactor de la revisió del pla general d’ordenació urbana de Torroella de Montgrí, en el qual es va requalificar l’espai de la Pletera per tal de permetre la seva desurbanització i restauració. Aquest seminari és obert a tothom, és gratuït, no cal inscripció i es farà en castellà. Tant el congrés com el seminari s’han adherit a la Setmana Verda Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia