Medi ambient

La confraria de Palamós s’alia amb d’altres per a una pesca més sostenible

El projecte Cofradedmed, en què participen una confraria de Múrcia i una altra d’Andalusia, vol compartir experiències per a un sistema comú de pesca

La confraria de pescadors de Palamós segueix apostant per la sostenibilitat ambiental, aquesta vegada a través del projecte Cofradedmed. Es tracta d’una iniciativa de treball en xarxa per aconseguir, precisament, la sostenibilitat ambiental de les pesqueries. El projecte vol aconseguir generar un gran banc de dades per estudiar la implantació d’un mètode comú. A banda de la confraria palamosina, hi estan implicades les de San Pedro del Pinatar, a Múrcia, i la de Motril, a Andalusia. Aquest projecte implica pescadors, gestors de les confraries, biòlegs pesquers i experts en medi ambient, que s’agrupen amb l’objectiu de crear una base de dades ambiental i socioeconòmica per fomentar una pesca sostenible, basada en la protecció dels recursos marins vius, la biodiversitat i els ecosistemes marins.

Una gran xarxa de dades

L’objectiu final del projecte és implantar un mètode en comú per crear una xarxa de dades que abasti diferents comunitats pesqueres del Mediterrani. Comunitats que tenen problemes similars, com explica el patró major de la confraria de Palamós, Toni Albalat. Fins al moment, ja s’han fet les determinacions de les espècies per estudiar, així com enquestes i embarcaments per fer mostrejos de talles dels peixos capturats. Aquests mostrejos serviran per dissenyar uns quadres comuns de bones pràctiques pesqueres i per determinar indicadors d’esforços i resultats que siguin vàlids per a les tres confraries. El projecte que uneix les experiències dels pescadors de Palamós, de San Pedro del Pinatar i de Motril forma part de la Xarxa Natura 2000. Està finançat per la Fundació Biodiversitat, del Ministeri per a la Transició Ecològica, a través del programa Pleamar.

LA XIFRA

3
confraries formen el projecte: la de Palamós i les de San Pedro del Pinatar, a Múrcia, i la de Motril, a Andalusia.

LA FRASE

Els problemes en la pesca són els mateixos a tot el litoral i ens pot permetre trobar solucions
Toni Albalat
president de la confraria de pescadors de palamós


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia