Medi ambient

Baixada amb piragua pel Ter amb doble reivindicació

L’organització denuncia l’empresonament i l’exili injust que pateixen els polítics catalans del procés

Més de cent trenta piragüistes van recórrer el tram fluvial entre Bescanó i Girona

El Descens Popular amb Piragua pel Ter-Memorial Francesc Ferrer i Gironès és una activitat esportiva i lúdica molt reivindicativa, però la dissetena edició, que es va celebrar ahir al matí, ho va ser més que mai. “Som molts, però no som prou ni hi som tots. Tant de bo poguéssim gaudir plenament del descens amb piragua sense haver de pensar en les persones injustament empresonades, injustament exiliades, i poder-nos centrar a gaudir plenament d’aquesta jornada lúdica i reivindicativa”, va afirmar la presidenta del Club de Piragüisme Salt-Ter, Teresa Masó, abans de la sortida dels més de cent trenta participants des del sector de la Barca de Bescanó. Hi havia de participar el president del Parlament, Roger Torrent, però per un assumpte familiar no va ser possible.

Masó va remarcar que l’organització intenta potenciar el caràcter popular i reivindicatiu d’aquesta activitat amb l’objectiu que els ciutadans prenguin consciència de la necessitat de retornar el cabal, que ara es deriva, al curs mitjà i baix del riu Ter. La presidenta va dedicar unes paraules de record a l’exsenador gironí Francesc Ferrer, destacant que va ser un dels màxims exponents d’aquesta reivindicació i justificant, així, la incorporació del seu nom al de la prova.

Tot i l’amenaça de pluja i les quatre gotes que van caure en algun moment del matí, els participants van disfrutar de la baixada en piragua. Destacaven que hi havia més cabal del normal –s’incrementa coincidint amb aquesta activitat– i que l’aigua era força neta. Les primeres embarcacions es van posar a l’aigua a l’entorn de dos quarts d’onze del matí i els més ràpids van arribar al parc de les Ribes del Ter de Girona una mica abans de la una de la tarda. Alguns van tenir temps i gana, fins i tot, per capbussar-se al Ter. L’organització els va obsequiar amb una samarreta commemorativa. Tothom es mostrava satisfet i disposat a repetir l’experiència.

LA FRASE

Tant de bo poguéssim centrar-nos a reivindicar el retorn de cabals al Ter
Teresa Masó
Presidenta del Club de piragüisme salt-ter


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona