Medi ambient

Tres places “exclusives per a persones”, a Girona

L’Ajuntament vol combatre l’incivisme al carrer i garantir que aquells a qui no els agradin els animals “tinguin espais on estar tranquils” i prohibeix que s’hi passegin gossos

“Es prohibeix l’accés de gossos en aquest espai.” És el que posen els cartells que l’Ajuntament de Girona ha penjat als dos espais de Sant Narcís i a la plaça del barri de la Devesa. El consistori prohibeix explícitament que els animals hi passegin. Fins i tot, encara que els seus amos els portin lligats amb corretja. El vicealcalde i regidor de Sostenibilitat i Medi Ambient, Eduard Berloso, explica que la mesura s’ha pres després de parlar amb els veïns i veure que molts es queixaven de l’incivisme d’alguns propietaris. O bé deixaven que els gossos correguessin solts o bé no en recollien els excrements. A més, Eduard Berloso comenta que tant a la plaça Miquel de Palol com a la de l’Assumpció hi ha una zona de jocs infantils, i que alguns animals molestaven els infants o bé “es posaven entre les cames” d’aquells qui descansaven als bancs.

Per això, l’Ajuntament ha decidit crear espais públics lliures de gossos. “Crec que les persones que no són amants de les mascotes tenen tot el dret a tenir un espai on poder estar tranquils”, diu el vicealcalde i regidor de Medi Ambient. A més, Berloso també explica que s’han trobat casos de propietaris de gossos perillosos que els han deixat anar: “Hem tingut algun incident per culpa d’aquests irresponsables.”

“Més que justificat”

El vicealcalde indica que, arran de les queixes, “queda més que justificat” vetar l’entrada de gossos en algunes places i espais públics. De moment, s’ha començat per aquestes tres: la Miquel de Palol, la de l’Assumpció i el Camp del Bèlit. Es tracta d’una prova pilot, que durarà fins al setembre. Però Berloso ja avança que, si funciona, la intenció és que a cada barri de la ciutat hi hagi, com a mínim, una plaça on es veti l’entrada als gossos.

Durant l’estiu, els agents ambientals aniran alertant aquells propietaris de gossos que infringeixin la prohibició. De moment, tot quedarà en un avís. Però quan l’Ajuntament aprovi la nova ordenança de tinença d’animals –que es vol portar al ple de setembre– aquesta alerta ja es convertirà en una multa. Segons informen els mateixos cartells, en aquests casos la sanció serà de fins a 300 euros. “Ara s’està fent una campanya informativa; però quan l’ordenança entri en vigor els agents denunciaran tots aquells reincidents que no hagin canviat els hàbits”, concreta Eduard Berloso. La nova ordenança, a més, introduirà altres novetats. Permetrà que tant la Policia Municipal com els agents ambientals puguin aturar els amos dels gossos i comprovar si l’animal porta xip, està censat i té assegurança. A més, els agents també revisaran que els propietaris portin una bossa per recollir els excrements i una ampolla d’aigua, que hauran d’abocar damunt els pipís. Berloso explica que és lògic que hi hagi espais públics “exclusius per a persones” quan la ciutat ja en té d’altres destinats només als gossos. Aquest és el cas dels tancats que hi ha en diferents parcs on els animals poden jugar deslligats.

LA XIFRA

300
euros
de sanció preveu la nova ordenança, que és previst que s’aprovi durant el ple del mes de setembre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona