Medi ambient

Salt elimina l’ús d’herbicides que continguin glifosat

L’equip de govern es decanta per mètodes més sostenibles, com ara emprar vinagre i el desherbat manual

Una aposta per una jardineria sostenible, més natural i respectuosa amb l’entorn. És la que està aplicant l’Ajuntament de Salt, que des de principis d’any ha eliminat l’ús d’herbicides que contenen glifosat en el tractament dels espais verds de la ciutat. Aquesta mesura fa que el municipi se sumi a d’altres de Catalunya que també han deixat d’emprar aquesta substància. El glifosat és un herbicida que es va començar a comercialitzar per primera vegada en la dècada dels setanta. A l’Estat espanyol hi ha més d’un centenar de productes autoritzats per a l’agricultura, la silvicultura, la jardineria o bé per a la seva aplicació en l’àmbit domèstic que en duen. I és, de fet, un dels herbicides més utilitzats a tot el món per controlar les males herbes a la via pública.

El consistori de Salt va recordar ahir que, des de fa anys, diverses organitzacions ecologistes i científiques han denunciat els efectes nocius que l’herbicida glifosat pot representar per a la salut humana: “El març del 2015, l’Organització Mundial de la Salut (OMS) va declarar el glifosat potencialment cancerigen i amb impactes sobre el medi ambient, ja que contamina els sòls, l’aigua i pot afectar també altres éssers vius.”

Fent prevaldre el principi de precaució, l’equip de govern de Salt prefereix aplicar alternatives més respectuoses amb la salut de les persones i el medi ambient. Es recorre als depredadors naturals per combatre plagues, es fan proves pilot d’enjardinament per augmentar la biodiversitat als espais verds i s’eliminen les males herbes amb vinagre o realitzant el desherbat manualment. Tot i que es tracta de processos llargs i que acostumen a comportar dosis d’assaig, s’estan obtenint bons resultats, amb un paisatge urbà amb més domini del verd.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona