Arriben els primers generadors a les urbanitzacions, però no són suficients

Continuen sense llum, i ja serà el cinquè dia, nuclis de Sant Cebrià, Sant Iscle i Tordera

«És desesperant. Dormim arraulits al sofà, coberts de mantes i amb una temperatura de quatre graus dins de casa.» Mònica Lorenzo fa set anys que viu a la part alta de la urbanització de Castellà d'Índies, la més gran de Sant Cebrià. Ahir es queixava que feia dos dies que no veia tècnics de la companyia elèctrica feinejant per la zona. «Els meus dos fills viuen amb la iaia i la majoria de veïns han acabat marxant fins que la situació s'arregli», apuntava. Jordi Sánchez, veí de Sant Domènech –urbanització que comparteixen Sant Cebrià i Tordera–, es lamentava de la lentitud amb què es resolen els problemes elèctrics. «Tinc una filla de cinc mesos i no ens podem moure del costat de la llar de foc.» Sánchez esperava ahir que finalment els instal·lessin un generador per poder tornar a tenir electricitat. «Per si de cas aniré a buscar-ne un. No me'n refio gens.»

L'alcalde de Sant Cebrià de Vallalta, Jaume Borrell (CiU), confirmava ahir que els grups electrògens «arriben amb comptagotes i no resolen ni de bon tros totes les incidències». Unes incidències principalment centrades en la caiguda dels cables elèctrics, dels pals de la llum i dels arbres que dificulten les tasques per tornar a connectar la línia.

Tot Fonts del Montnegre

L'alcaldessa de Sant Iscle, Núria Sans (CiU), es lamentava ahir de la manca de resposta de la companyia elèctrica a l'hora de donar data per tornar el servei als veïns de la urbanització Fonts del Montnegre. El centenar de famílies que hi viuen van ser les primeres afectades pel temporal de neu, quan van quedar incomunicades durant unes hores. «L'Ajuntament habilita espais on poder passar la nit i facilita menjar i material de primera necessitat», apuntava ahir l'alcaldessa que criticava que hi hagués «municipis de segona» quan es tracta d'actuar d'urgència.

Pel que fa a Ciutat Jardí, la zona de Palafolls que encara no disposa de llum, fonts de Fecsa Endesa van indicar ahir a Ràdio Palafolls que s'està treballant per substituir el transformador del carrer Arbres per un grup electrogen que garanteixi la recuperació de l'electricitat a gran part de les cases afectades. També aquest municipi s'ha vist obligat a posar a disposició de les famílies sense subministrament un espai, el Palauet, perquè puguin fer ús de les dutxes del pavelló esportiu.

A mitges

La situació a Tordera és de les que més ha millorat respecte a dimecres. Segons van confirmar fonts municipals, els tècnics de la companyia elèctrica van anar distribuint generadors a les diferents urbanitzacions. Durant la tarda el servei estava pràcticament normalitzat a Sant Daniel i Àgora Parc i la meitat de Mas Mora ja disposava de servei elèctric. Tot i això, a Tordera Parc i Sant Llop no hi havia tan bones notícies. La presidenta de l'associació de veïns de Tordera Parc, Maite Peregrin, va criticar la política de manca d'informació aplicada per la companyia elèctrica. «Hem hagut de marxar de casa nostra per anar a viure a un hotel de Santa Susanna, perquè no teníem ningú que ens pogués acollir», va recordar i va afegir «tot el menjar que teníem al congelador l'hem hagut de llençar i ningú no ens assegura que puguem tornar aviat a la nostra vida de sempre».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona