Medi ambient

Nou aspecte de la zona dels Desmais de Banyoles

El popular paratge de l’estany ha estat reformat i ofereix una imatge que té poc a veure amb la tradicional

El conegut paratge dels Desmais, situat a la banda sud de l’estany de Banyoles, ha estat reformat les darreres setmanes i ja està a punt perquè es reobri. El seu aspecte ha canviat de manera notable. El que primer crida l’atenció és la neteja de males herbes que hi han fet, així com la desaparició d’alguns arbres (l’Ajuntament ha dit que eren els que estaven en mal estat de salut) i, sobretot, la presència d’una passarel·la de fusta que han construït a la banda més propera al llac. El projecte, dotat d’un pressupost de 315.000 euros, ha inclòs també l’ampliació de la llera de la riera del Vilar –que desemboca a l’estany en aquest punt– perquè l’aigua solia sortir de mare i inundava el paratge quan hi havia pluges abundants. Els treballs més complexos han estat els de la passarel·la, que servirà perquè els vianants puguin circular per l’espai que o bé sol estar inundat quan puja el nivell de l’estany o bé té el ferm irregular. Es dona la circumstància que inicialment el projecte preveia una passarel·la amb una altra estructura i de forma circular. Quan es van fer els estudis del terreny previs a les obres es va descobrir que el subsòl, tou, no ho aguantaria i es va modificar el plantejament. Coincidint amb la reforma dels Desmais, l’entitat naturalista Limnos s’ha queixat de tales d’arbres a la zona de l’estany que considera no justificades i ha proposat que, abans d’aplicar una solució tan radical, s’estudiïn alternatives.

Una part dels 315.000 euros que han costat les obres les cobreix la Generalitat a través del pla de foment del turisme que ha gestionat el Consell Comarcal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia