Medi ambient

L’empresa mixta que fa la neteja i la recollida a 19 pobles selvatans perd el soci privat

Nora anuncia al Consell Comarcal i a l’Ajuntament de Blanes que deixarà la societat

Ingressa 12,1 milions d’euros a l’any i preveu facturar-ne 13 el 2019

L’empresa Nora Serveis Mediambientals de la Selva SA, que vetlla per la neteja viària i la recollida selectiva de 19 municipis de la comarca, perdrà el seu soci privat els pròxims mesos. Cespa, que pertany al grup Ferrovial, té un 40% de l’empresa. La resta és del Consell Comarcal de la Selva (50%) i de l’Ajuntament de Blanes (10%). Cespa va entrar a l’accionariat de Nora via concurs públic l’any 2009. El compromís era ser-hi setze anys; és a dir, fins al 2025.

Els directius de Cespa volen desvincular-se de Nora perquè l’Estat espanyol considera que l’empresa forma part de l’administració pública. A partir de l’1 de novembre, Nora donarà servei a l’Ajuntament de Tossa i preveu facturar 13 milions d’euros l’any 2019. Nora té dues seus (una a Santa Coloma i l’altra a Blanes) i el 60% de la seva facturació prové de l’Ajuntament de Blanes, el seu principal client.

Empresa pública

Sense Cespa, la voluntat del Consell Comarcal, que presideix Salvador Balliu (CiU), i l’Ajuntament de Blanes és que l’empresa sigui pública. Ahir, però, les dues administracions, en un comunicat conjunt, afirmaven, que “des de la part pública no s’ha pres una decisió en ferm”.

La voluntat de les dues administracions és convocar ben aviat una reunió amb els representants sindicals de la plantilla de treballadors per donar-los a conèixer aquestes novetats. Legalment el soci privat està obligat per contracte a mantenir l’assistència i la col·laboració mentre la part pública ho consideri necessari, diuen l’Ajuntament i el Consell.

LES XIFRES

7,1
milions
destina Nora al seu personal, segons els comptes del 2018. En destina 1,8 a vehicles i equipaments.
12,1
milions
preveu ingressar Nora aquest any, un 60% dels quals de l’Ajuntament de Blanes, que és el seu gran client.

ERC pregunta a l’Ajuntament i al Consell

L’Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal estudiaran ara “les condicions de sortida de Nora i el possible calendari”. Per dijous l’alcalde blanenc, Mario Ros (PSC), ha convocat els portaveus dels altres set grups a una reunió. ERC va entrar ahir una pregunta al registre de l’ajuntament de Blanes per saber què passa amb Nora i l’efecte de la marxa de Cespa sobre el personal, i avui ho preguntarà en el ple del Consell Comarcal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia