Medi ambient

Circuit per a un segon ús

El Consell Comarcal del Gironès inicia un servei de recollida gratuïta i de reutilització d’aparells elèctrics i electrònics

Els que encara funcionen o es poden reparar es duen al mercat de segona mà de la deixalleria de Sarrià de Ter

Equipats amb guants blancs, desenes d’alumnes de segon d’ESO de l’escola Vedruna de Girona van utilitzar ahir paper de vidre per netejar i treure la pintura i el vernís de diversos mobles de fusta, com una taula de centre, cadires i un banc d’una església. Altres companys seus aprenien a desmuntar i a separar per peces uns ordinadors, i un tercer grup realitzava el recorregut per les instal·lacions on es van dur a terme aquests tallers: la deixalleria de Sarrià de Ter, gestionada per Tirgi. La visita al recinte va ser en el marc de la setmana europea de prevenció de residus, que se celebra entre el 17 i el 25 de novembre. En la jornada també hi va assistir Quim Roca, el vicepresident del Consell Comarcal del Gironès, organisme del qual és conseller de Medi Ambient, i l’alcalde de Sarrià, Narcís Fajula.

Dins la xarxa comarcal de deixalleries, Roca va donar a conèixer que s’ha posat en marxa un servei de reutilització d’aparells elèctrics i electrònics. Aquests, cada vegada tenen una vida útil més curta i el seu procés de reciclatge és complex per les característiques dels materials de què estan formats, com ara plàstics, vidres, bateries i components electrònics. És per aquest motiu que el Consell Comarcal ha iniciat aquest nou circuit per donar un segon ús a aquests utensilis i disminuir, així, la generació de residus. I és que, abans d’emprendre la via del desballestament, és bo comprovar si són aparells que es poden continuar fent servir, perquè al Gironès es produeixen, aproximadament, unes 1.000 tones de residus elèctrics i electrònics cada any.

Es poden reutilitzar, entre altres coses, torradores, microones, aspiradores, neveres, congeladors, rentadores, forns, làmpades, mòbils, televisions, DVD, ordinadors, pantalles, etc. Una possibilitat és portar-ho a les deixalleries de Cassà de la Selva, Celrà, Girona, Sant Gregori i Sarrià, i ara també ha començat un servei de recollida a domicili en aquests municipis. Els aparells que funcionen es netegen i es posen a punt, i d’altres requereixen una mínima reparació. Quan el propietari se’n desfà, ha de donar la seva autorització per tal que puguin ser reaprofitats. En cas que es digui que sí, un cop estan llestos es duen al mercat de segona mà de la deixalleria comarcal a Sarrià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona