Medi ambient

Els Agents Rurals alerten de la degradació d’espais naturals per les bicicletes

En àrees com ara les Gavarres i el Montgrí, molts ciclistes no respecten els senyals

Demanen que es reguli i poder sancionar com passa amb les motos

La fal·lera per les bicicletes de muntanya ha fet incrementar de manera notable la degradació d’espais naturals com ara les Gavarres i el Parc Natural del Montgrí. El cos dels Agents Rurals assegura que els últims anys ha notat com l’augment de ciclistes ha malmès l’entorn, especialment perquè no es respecten els senyals. El cap dels Agents Rurals a Girona, Ignasi Dalmases, explica que el problema és que els amants de la bicicleta “creuen que poden circular per tot arreu”.

S’obren corriols

Això ha provocat, segons Dalmases, que s’obrin corriols on no n’hi hauria d’haver. El cos demana “responsabilitat i prudència” als ciclistes, però també més regulació de la Generalitat per poder sancionar, com ja es va fer amb les motos que circulen per la muntanya.

La problemàtica s’observa especialment els caps de setmana i Dalmases assegura que ja és molt més important que la de les motos, que fa uns anys va obligar a endurir la regulació. En aquest cas les campanyes de control i conscienciació han permès estabilitzar el nombre de denúncies i rebaixar-lo. “Els motoristes saben que hi estem molt a sobre i muntem controls permanents que dissuadeixen els que volen circular per on no poden”, assenyala. En canvi, hi ha àrees on el pas continuat de les bicicletes, i després l’aigua de la pluja, provoca que la zona quedi degradada i sigui molt difícil de recuperar, hi afegeix Dalmases.

“És important que entre tots prenguem consciència del que fem. Abans de sortir per anar a córrer o en bicicleta ens hem d’informar d’on anem i si es pot passar o no per allà”, assenyala Dalmases.

Sanció i senyalització

Amb tot, els Agents Rurals admeten que, a més d’endurir la llei o fixar la regulació –per tenir més eines i sancionar qui circuli per on no està permès fer-ho–, també cal millorar la senyalització perquè no quedi cap dubte quan una persona comet una irregularitat. “La majoria de vegades ens diuen que no saben que no es podia anar amb bicicleta per aquella zona”, conclou Dalmases.

LES FRASES

Creuen que poden circular per tot arreu; abans de sortir en bicicleta ens hem d’informar d’on anem i si es pot passar o no per allà
El pas continuat de bicicletes, i després la pluja, degrada zones que són molt difícils de recuperar
Ignasi Dalmases
cap dels Agents Rurals a les comarques de Girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona