Medi ambient

L’ACA afronta a Figueres ara la neteja del Manol

Els treballs s’emmarquen en els compromisos presos per les inundacions

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) està afrontant des de finals de la setmana passada diversos treballs de neteja i condicionament de la llera del riu Manol al sector de Vilatenim que va quedar molt afectat per les inundacions del tercer cap de setmana del novembre. En concret, els treballs que ara s’afronten s’haurien d’allargar fins a un màxim de quinze dies, segons van informar fonts de l’Ajuntament, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin.

La zona d’actuació d’aquests treballs s’estén des de Vilatenim fins a la desembocadura del riu. Les feines van començar a la desembocadura i sempre s’ha treballat riu amunt. Aquesta actuació ha consistit bàsicament en la retirada d’arbres morts, arbres que van caure o que van ser arrossegats per l’aigua; l’eliminació de formacions de canyar que suposin un obstacle per al pas de l’aigua, i l’obertura de vies de desguàs paral·leles a la direcció del corrent de l’aigua, on la morfologia de la llera ho permeti. Per a ombreig de la llera, deixen una franja de 3-5 metres adjacent a la llera d’aigües baixes amb vegetació arbustiva i arbres joves que no suposin cap obstacle per al pas de l’aigua.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.