Medi ambient

Banyoles s’apunta a l’observació mundial de la natura

És l’única ciutat gironina on des d’avui es pot participar en la City Nature Challenge de fotografia de fauna i flora

Els amants de la natura i la fotografia tenen l’oportunitat de participar a Banyoles, des d’avui i fins dilluns, en un esdeveniment d’abast mundial: la City Nature Challenge, que en el cas del Pla de l’Estany s’ha batejat amb el nom de Biomarató. La proposta consisteix a localitzar el major nombre d’éssers vius del teu entorn (plantes, peixos, mamífers...), fotografiar-los i penjar-ne les imatges i la seva identificació a la plataforma Natusfera fent servir la seva app. Posteriorment (entre el 30 d’abril i el 5 de maig) es podrà col·laborar a en la identificació dels elements fotografiats arreu.

En el repte participen un centenar de ciutats de tot el món. Banyoles és l’única de la demarcació de Girona i de la resta de Catalunya només hi ha Barcelona. A la resta de l’Estat s’hi han apuntat Madrid i Pamplona. En l’edició de l’any passat, l’indret amb més participants (1.532) i més espècies identificades (3.211) va ser la ciutat de San Francisco (EUA).

Els organitzadors són Natusfera, el Museu de Ciències Naturals del comtat de Los Angeles i l’Acadèmia de Ciències de Califòrnia (EUA), que van instaurar-lo el 2016 amb tan sols la participació de Los Angeles i San Francisco.

Poder-ho fer en grup

La versió banyolina va a càrrec de l’institut Brugulat, l’entitat naturalista Limnos, el Museu Darder i l’Ajuntament. Per col·laborar amb el repte, a la ciutat de l’estany han organitzat unes sortides en grup per dissabte al matí, guiades per especialistes i dedicades a ocells, papallones i botànica, a més d’una activitat familiar (la mainada ha de tenir entre 6 i 12 anys) d’observacions a l’entorn de l’estany, a la tarda. El punt de sortida és l’oficina de turisme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona