Medi ambient

Greenpeace denuncia que la Jonquera no tingui pla preventiu pel risc d’incendi

L’Ajuntament ho nega i recalca el Duprocim, les franges perimetrals i el projecte Cooperem

L’entitat ecologista analitza els deu pitjors focs de l’Estat

“És totalment falsa”, respon l’alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, a la crítica de Greenpeace segons la qual el municipi no hauria fet els deures en prevenció d’incendis. L’entitat ecologista va fer públic ahir una anàlisi dels deu pitjors incendis a l’Estat espanyol; en la posició número deu hi ha el foc del 2012, que es va iniciar a la Jonquera i que va cremar 10.467 ha. L’estudi repassa causes, efectes i respostes dels municipis per prevenir futurs focs, tot alertant que el canvi climàtic fa que el perill sigui cada vegada més important.

Greenpeace conclou que “cap dels deu municipis té plans implementats”. Tot i això, es recull que la Jonquera és l’únic ajuntament que respon a la petició d’informació, a través del portal de transparència, que tenen aprovades franges perimetrals com a primera mesura d’un futur pla preventiu, però que no hi ha “una planificació completa en prevenció, emergències i autoprotecció”.

L’alcaldessa no només ho nega, sinó que recalca que s’ha implementat el Duprocim, que coordina els plans de protecció com ara l’Inuncat, l’Infocat, el Neucat, etc. “Ho tenim aprovat des de l’any passat. A més, vam ser pioners per fer les franges perimetrals de protecció, en fem el manteniment, i s’han fet actuacions en el marc del projecte Cooperem”, insisteix Martínez

El projecte Cooperem

I és que precisament aquesta setmana s’ha donat per finalitzada una nova fase de treballs per protegir l’Albera contra incendis: el desbrossament d’una àrea d’11,25 hectàrees al coll del Pertús-Panissars. Aquests treballs, realitzats a banda i banda de la frontera, s’emmarquen en el projecte transfronterer Cooperem i involucren administracions i serveis d’emergència de l’Estat francès i el Principat per limitar l’abast dels incendis en situació de vent de tramuntana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona