Medi ambient

Som Energia i Som Mobilitat col·laboren

Busquen empreses que vulguin fer una prova pilot cap a la transició energètica

Les cooperatives Som Energia i Som Mobilitat s’han unit per crear el projecte Transicioenergetica.cat, una eina per ajudar empreses i organitzacions a fer la transició energètica cap a una economia sense energies fòssils, segons han fet públic en un comunicat. L’objectiu és “substituir els combustibles fòssils per fonts d’origen renovable i local, incrementar-ne la producció col·lectiva i fer-ho de la manera més eficient possible”. “Es tracta, doncs, d’un canvi en la manera com es produeix, es gestiona i s’utilitza l’energia”, afirmen. Així, les dues cooperatives faran acompanyament i unió entre les empreses compromeses amb la sostenibilitat del planeta i aquelles que poden ajudar a fer el canvi cap a una economia baixa en emissions. Ara elaboren una xarxa de col·laboradores en què tenen en compte no només criteris tècnics sinó també que integrin els valors de l’economia social i solidària.

Per fer possible el projecte, actualment cerquen vuit empreses compromeses amb el futur que vulguin participar en la prova pilot. De fet, avui a la tarda hi ha prevista la presentació del projecte en un acte a la sala d’actes del Col·legi d’Enginyers Tècnics i Industrials de Barcelona. El projecte va adreçat a les empreses i organitzacions catalanes i en una segona fase es preveu ampliar-lo a administracions locals i organitzacions d’arreu de l’Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.