Medi ambient

Neix el primer linx al Pirineu català en més d’un segle

L’animal, en perfecte estat, és al centre de recuperació de fauna de MónNatura Pirineus

És un cadell de l’espècie linx boreal o gatillop, que estava extingida en aquesta zona

El primer exemplar de linx nascut al Pirineu català en més de cent anys es va presentar ahir. L’animal és de l’espècie linx europeu o boreal Lynx lynx coneguda al Pallars Sobirà amb el nom de gatillop, i que estava extingida en aquesta zona.

Va néixer el 28 de maig passat al centre de recuperació de fauna de MónNatura Pirineus i està en perfecte estat. Es tracta d’un mascle i ara pesa uns 800 grams. Els pares del cadell són dos linxs que van néixer en captivitat el maig del 2008 en un zoològic de Galícia, i van ser traslladats al centre de MónNatura Pirineus l’agost del mateix any.

Miquel Rafa, director de Territori i Medi Ambient de la Fundació Catalunya La Pedrera, que gestiona MónNatura Pirineus, va remarcar durant la presentació de la cria la importància d’aquest naixement i va explicar que aquest linx reforçarà la tasca d’educació ambiental que es fa en aquest centre, on hi ha altres espècies d’animals com ara el trencalòs, el duc, el cabirol, la marta, la fagina i la guineu, entre d’altres; que permeten explicar la seva funció ecològica als Pirineus.

Els pares del cadell de linx fa onze anys que són a MónNatura Pirineus i és el primer cadell que han tingut. Després de tant de temps, els tècnics del centre pensaven que la mare tenia problemes d’infertilitat i el naixement del linx ha estat una “veritable sorpresa”. Ara, el pare i la mare estan separats i no s’espera que en un futur tornin a criar.

La cria, de moment, no té nom i coincidint amb l’inici del curs escolar es vol fer una campanya d’educació ambiental amb les escoles de la comarca i els seus alumnes seran els encarregats de triar com es dirà el linx. En els últims onze anys, més de 100.000 persones han visitat el centre de fauna de MónNatura Pirineus i han pogut conèixer la parella de linxs pares del cadell. D’aquesta manera, el centre contribueix a la seva tasca pedagògica i de sensibilització.

LA XIFRA

800
grams
pesa ara el petit linx, que va néixer el 28 de maig passat i que encara no té nom.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona