Medi ambient

Treuen del fons marí de Blanes 100 quilos de deixalles

Voluntaris, Ajuntament i l’entitat Escama netegen l’entorn de sa Palomera

Un 20% era material pirotècnic

Una trentena de voluntaris van treure prop de cent quilos de petites deixalles ahir al matí en la neteja del fons marí de Blanes, la primera que es fa després de la celebració del 49è Concurs internacional de focs d’artifici de la Costa Brava. L’objectiu d’aquesta acció, realitzada des de l’Ajuntament amb el suport de l’entitat ecologista Escama (Escamots del mar), és doble. Per una banda, preservar el medi ambient i conscienciar la ciutadania i al mateix temps netejar l’entorn de sa Palomera de Blanes, des d’on es llancen els castells de focs del festival pirotècnic. En aquest sentit, de les prop de cent quilos de petites deixalles, un 20% era material pirotècnic del concurs de focs. D’aquest percentatge, un 10% és biodegradable, tal com marca la normativa estatal des de fa tres anys. El material recollit en la jornada ecologista es va destriar en set grans grups per facilitar la feina final d’abocar-ho al respectiu contenidor.

Residus insòlits

Com és habitual en aquest tipus d’accions, s’han trobat residus insòlits com ara una maleta fotogràfica de grans dimensions amb cubetes de gelat al seu interior, trossos d’embarcació, hams de pesca esportiva, canonades flexibles de plàstic, pantalons, samarretes i vambes. Des de l’organització s’ha valorat molt positivament la feina feta així com la tasca de conscienciació que s’ha pogut fer ja que els banyistes s’han acostat a la parada instal·lada a la platja on s’estava fent la tria de material.

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, va agrair la feina als voluntaris i va avançar que en properes campanyes de neteja del fons marí es farà un front comú amb entitats, així com aficionats i professionals del submarinisme per, des del consistori, organitzar una acció conjunta encara més ambiciosa.

Els voluntaris es van repartir en dos grups de treball: un de subaquàtic que es va encarregar de la recollida de residus al fons del mar, i un altre de superfície –educadores i voluntàries del servei de residus i neteja municipal– que va sensibilitzar respecte de la necessitat de preservar aquest entorn natural, i van fer la tria del material.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia