Medi ambient

Rècord global d’emissions de carboni el 2019

Tot i les xifres, el creixement ha estat a un ritme menor, segons un estudi difós en motiu de la cimera del clima COP25

Les emissions per crema de combustibles fòssils augmentarà un 0,6% aquest any, fins al rècord de gairebé 37.000 milions de tones

Les emissions globals de carboni arribaran a nivells rècord en aquest 2019 però ho faran amb un creixement a un ritme menor, segons un estudi difós aquesta matinada amb motiu de la cimera del clima COP25 a Madrid.

Es preveu que les emissions per crema de combustibles fòssils augmenti un 0,6% aquest any, fins al rècord de gairebé 37.000 milions de tones de diòxid de carboni (CO2), davant un creixement de l’1,5% en el 2017 i 2,1% en el 2018.

L’ estudi assenyala el declivi de la combustió de carboni a Europa i als EUA i el seu menor creixement a l’Índia i la Xina aquest any es veu contrarestat per un ús de gas natural i petroli més gran a nivell mundial.

L’estudi, de les universitat angleses d’East Anglia i Exeter, la nord-americana Stanford i el Projecte Global de Carboni, es publica aquest dimecres al Naturan Cimate Change, Earth System Science Data i a l’ Environmental Research Letters .

El gas natural produeix el més gran creixement d’emissions de combustible fòssil en el 2019, amb un increment previst del 2,6%, mentre que el petroli per al transport també es mantenen a l’alça amb un avançament estimat del 0,9%, davant la caiguda del 0,9% de la crema de carboni.

Aquest any les emissions seran probablement un 4% més altres que en el 2015, quan es va negociar l’acord sobre el clima de París, apunten els autors.

Amb motiu de la cOP25, els investigadors demanen als governs que donin suport a mesures destinades a liminar l’ús de combustibles fòssils i un més gran i més ràpid desplegament d’energies renovables i tecnologies de baix carboni.

“Si no s’aborden ràpidament els factors que impulsen l’augment de les emissions, es limitarà la capacitat del món de canviar cap a un camí compatible amb un (augment del) escalfament de l’1,5º o per sota dels 2º”, l’objectiu de l’acord del clima de París, segons Pierre Friedlingstein de la Universitat d’Exeter.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona