Medi ambient

Terrassa guanya 4.400 hectàrees d’Anella Verda

La Comissió Territorial d’Urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona ha aprovat aquesta setmana la modificació del pla general de l’àmbit de l’ Anella Verda de Terrassa , un projecte de protecció de 4.400 hectàrees al voltant de la cocapital del Vallès Occidental que inclou, a més, un seguit de masies històriques. El projecte el va començar l’Ajuntament de Terrassa l’any 2012, quan va recollir una proposta ciutadana adreçada per diferents entitats ecologistes i socials de la ciutat.

L’Anella Verda és un espai natural sense urbanitzar, que ocupa una superfície de 4.400 hectàrees, amb 2.640 de boscos, 1.210 de conreus i 347 de rieres i torrents, que inclouen el sistema hidrogràfic i el seu àmbit de protecció i zones d’especial interès per a la biodiversitat.

Un dels aspectes més destacats d’aquest pla és el camí circular, de 35 quilòmetres, que recorre tot l’entorn natural i agrícola, que fa la volta sencera al terme municipal. El projecte preveu cinc trams: el primer ja s’ha executat, les obres del segon es podrien començar a finals d’any i el tercer està en fase de redacció.

Aquests dos, que gairebé completen tot el recorregut, disposaran d’una senyalització específica, d’àrees d’estada i miradors, a més d’una millora del paviment i plantacions. Queda pendent la redacció del projecte de dos trams.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona