Medi ambient

Més inspecció a Sils amb un agent ambiental

L’Ajuntament incorpora una persona per vetllar per la recollida de residus, abans del porta a porta

Ha imposat quatre multes per abocaments irregulars a la via pública

L’Ajuntament de Sils ha incorporat des de fa dues setmanes un agent ambiental, que ajudarà a vetllar pel bon funcionament de la recollida de residus. Des del juliol, el consistori ha instruït quatre expedients sancionadors per abocaments incontrolats a la via pública.

L’alcalde de Sils, Eduard Colomé (Junts), explica que l’agent treballarà al municipi tres cops a la setmana. “La intenció és que estigui en contacte amb els comerços. La incidència dels comerços en l’estat dels contenidors és molt gran. I Si ho fessin molt bé, ajudaria molt.”

L’agent –explica el batlle– s’ha incorporat en el marc de la col·laboració del Consell Comarcal de la Selva i el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) mitjançant el programa Treball i formació, destinat a persones més grans de 45 anys que estan a l’atur. La figura de l’agent ambiental també funcionarà en altres municipis de la comarca. És el cas de Breda, on l’agent donarà suport i ajudarà a millorar “l’ús i el funcionament dels serveis mediambientals que gestiona l’ens comarcal”, informa el consistori bredenc.

A Sils des del juliol l’Ajuntament ha instruït quatre expedients sancionadors i ha multat en tres ocasions. “Han estat a empreses que han fet abocaments incontrolats. A més de la multa, van enretirar el que havien abocat”, diu. Els abocaments han estat de matalassos, de runa i de material d’un local comercial, expliquen fonts de l’Ajuntament. En el cas dels matalassos, el consistori va constatar que era una empresa de fora de Sils. Les sancions han oscil·lat entre 400 i 900 euros.

A l’octubre

D’altra banda, l’equip de govern, de Junts i Fem+Sils, prepara el nou model de recollida, el porta a porta (PaP). L’alcalde confirma que ja té data. “La retirada de contenidors i la recollida selectiva (amb el PaP) serà a partir de l’octubre, però hem de fer moltes coses abans”. Colomé es refereix a les reunions que faran amb els representants polítics (aquest mes) i amb comerciants, veïns (a través dels consells veïnals) i les comunitats de propietaris.

En el cas de les comunitats, Nora, que vetlla per la recollida i que també ho farà en el porta a porta, oferirà als blocs de pisos la possibilitat de triar entre un tòtem, un armariet i una àrea de tancat propi. Nora informarà dels canvis en la Fira del Consum Responsable del 15 de març.

LA XIFRA

4
àrees
especials tindran els disseminats de Sils amb el porta a porta. L’horari de la deixalleria s’ampliarà.

LA FRASE

La intenció és que l’agent ambiental estigui en contacte amb els comerços [de Sils]
Eduard Colomé
ALCALDE DE sils (junts)


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona