Medi ambient

Adjudiquen el carril bici sota el pont de l’Aigua de Girona

Donarà continuïtat al que es va fer a Pont Major el 2017 amb un rampa fins a la benzinera i quedarà pendent un altre tram fins a Celrà

Aglomerats Girona s’ocuparà de l’obra, que durarà sis mesos, per 181.000 euros

La junta de govern local de Girona va adjudicar divendres l’obra del tram de carril bici de sota el pont de l’Aigua a l’empresa Aglomerats Girona SA per 181.650,25 euros, un import un 17,5% inferior al màxim previst en la licitació (220.315,65). Aquests treballs són la segona fase del carril bici de Pont Major a Campdorà seguint la vora del Ter. La primera fase entre la zona del cementiri del Pont Major i el pont de l’Aigua ja es va executar el 2017. Aquesta segona fase se centrarà a salvar el desnivell amb una rampa sota el pont i arribar fins a la benzinera que és just al costat. Quedarà pendent un altre tram fins a connectar amb Celrà. Tot el projecte es basa no només en la creació del carril bici en si sinó també d’àrees d’estada perquè ciclistes i vianants puguin aturar-se en espais de gaudi a l’entorn del riu. “Aprofitem els treballs per reivindicar els elements naturals propis del curs fluvial del Ter”, destaca el tinent d’alcaldia d’Urbanisme, Lluís Martí.

Camí en rampa

En concret, en aquesta nova obra s’intervindrà en una superfície aproximada de 3.500 m² entre el pont de l’Aigua i la zona de l’actual benzinera, enllaçant amb el camí de sortida de Girona cap a Campdorà. Com que l’àrea té dues cotes de nivell diferenciades –la cota baixa de la llera del riu i una cota superior en passeig a mode de balcó sobre el Ter–, una de les principals característiques del projecte és la connexió entre els dos nivells a través d’un camí en rampa utilitzant la construcció d’una escullera. El nou carril bici tindrà una secció mínima de 2 metres d’amplada i pendents des del 2% fins a un màxim del 6% en trams no més llargs de 9 metres.

LA XIFRA

6%
és el pendent màxim
de la rampa que es farà per salvar el desnivell entre la llera del riu i el passeig de dalt.

Possibles afectacions pel ‘Glòria’

L’Ajuntament de Girona va precisar ahir que, abans de començar les obres d’aquest tram de carril bici a l’entorn del pont de l’Aigua, caldrà comprovar si les afectacions del temporal Glòria fan modificar algun apartat del projecte. El consistori recorda que el recorregut que segueix el camí adjacent al curs del Ter va quedar inundat pel cabal del riu en algun dels trams. De fet, tot el tram final del carril bici ja existent fins al pont va quedar totalment submergit sota l’aigua, però ja torna a ser transitable.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona