Medi ambient

Netegen trams del Fluvià embossats pel ‘Glòrià’

L’ACA ha retirat material vegetal dins l’àmbit del Parc dels Aiguamolls

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha acabat els treballs de retirada de grans acumulacions de material vegetal al riu Fluvià, dins l’àmbit del Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. Es tractava de treure el material que es va acumular formant taps pel pas de l’aigua a causa del temporal Glòria, el mes de gener passat. L’actuació s’ha consensuat amb la direcció del parc, tenint en compte que el mes d’agost ha acabat l’època de nidificació de la majoria d’ocells.  També s’han retirat els residus urbans que el riu va arrossegar després del temporal. Els treballs han tingut una durada d’un mes i mig i han estat supervisats per una direcció ambiental per comprovar que l’impacte ambiental ha estat mínim. En aquest sentit, s’ha utilitzat una sola via d’accés al riu sense haver de creuar pel curs fluvial i una sola ruta per accedir als troncs i a la resta de material.

Les tasques han consistit només a retirar el material vegetal arrencat i tombat i que s’ha acumulat tot formant gran piles. Amb tot, s’han deixat uns quants troncs puntualment tombats dins l’aigua i dins la llera perquè serveixin de refugi i de font d’alimentació per la fauna, tant terrestre com aquàtica. Aquests troncs, a més de constituir una aportació d’humus al sòl, gràcies als insectes, bacteris i fongs que els descomponen, permet l’alimentació de petits mamífers, amfibis, rèptils, ocells i peixos. També s’han deixat les soques d’aquests arbres en punts on no puguin ser arrossegades de nou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona