Medi ambient

El Síndic es reuneix amb els opositors al Tramuntana

Representants de la plataforma Stop al Macroparc Eòlic Marí van traslladar ahir a Rafael Ribó els seus arguments a Castelló i li van entregar documentació

El Síndic de Greuges de Catalunya, Rafael Ribó, es va reunir ahir a l’ajuntament de Castelló d’Empúries amb representats de la plataforma Stop al Macroparc Eòlic Marí de la Costa Brava Nord, que li van traslladar la seva preocupació pel “gran impacte” que tindrà el projecte del Parc Tramuntana i la necessitat d’apostar per un model de transició energètica descentralitzat i participatiu.

La reunió es va celebrar a petició del Síndic, que va voler conèixer de primera mà la posició de la plataforma i les accions que està duent a terme.

Stop al Macroparc Eòlic Marí de la Costa Brava Nord va lliurar a Ribó una extensa documentació, entre la qual figurava l’informe que han presentat en resposta a la consulta prèvia feta pel Ministeri de Transició Ecològica, on s’alerta que la zona on es vol instal·lar el macroparc està “classificada com a zona d’exclusió” i que, a més, està situada en un espai de “gran fragilitat ecològica”.

Els opositors van manifestar al Síndic que estan preparant al·legacions al projecte de reial decret pel qual s’aproven els plans d’ordenació de l’espai marítim de les cinc demarcacions marines espanyoles i on es diu que la Costa Brava és l’única “zona d’ús prioritari per a l’energia eòlica marina a tota la conca del Mediterrani”.

Les al·legacions al macroprojecte es començaran a preparar aviat, si no s’atura abans, per poder-les tenir a punt un cop el macroparc es comenci a tramitar.

Ribó, per la seva banda, va anunciar als representants de la plataforma que entrarà al registre aquesta documentació per afegir-la a l’expedient de l’actuació d’ofici sobre la implementació de les energies renovables.

També li han entregat el Manifest que un grup de científics van fer públic recentment contra el projecte i les mocions d’adhesió a la plataforma que dotze ajuntaments de les comarques gironines (Roses, Vilanant, Torroella de Montgrí, Cadaqués, Ventalló, Regencós, Begur, Castelló d’Empúries, Colera, Pals, Figueres i Viladamat) han aprovat, la majoria, per unanimitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona