Medi ambient

La gossera comarcal a Girona est promourà la inclusió

L’Ajuntament valora que el centre d’animals, a tocar del cementiri nou, sigui lluny de la superfície habitada

El voluntariat i la teràpia amb persones amb discapacitat formaran part dels serveis

La gossera comarcal del Gironès, amb seu al sector est de la ciutat de Girona, promourà la inclusió. És la voluntat de l’Ajuntament de Girona i del Consell Comarcal del Gironès, que treballen en el centre d’acollida d’animals des de fa tres anys.

L’equip de govern de Girona, de Junts i ERC, va pactar amb Guanyem que el centre d’animals tingui una vessant social. Per Martí Terés, el regidor de Sostenibilitat (Junts), a banda del servei de cura dels gossos, gats i fures, l’anàlisi feta a dues bandes inclou tenir en compte “el voluntariat, el treball terapèutic i sectors laborals que són nous en el món laboral. [La gossera] serà també un espai de formació i perquè els joves puguin millorar l’ocupabilitat”. Terés es refereix, entre altres, a joves i menors amb discapacitat o diversitat funcional, com ara persones amb trastorn de l’espectre autista (TEA), com a potencials usuaris del centre.

Terés considera que l’emplaçament del centre, a mig quilòmetre de superfície habitada, és “l’adequat”. Els terrenys cedits al Consell Comarcal són a tocar del cementiri nou –entre la carretera de Sant Feliu de Guíxols i la variant de l’N-II a Sant Daniel–, un cop passats els veïnats de la Font de la Pólvora i Vila-roja. “És un terreny de pendent i per l’orografia també evita la propagació del so.”

Des del 2018, l’Ajuntament té externalitzat el servei de recollida d’animals a una entitat, la residència canina La Devesa, que és a Domeny i amb contracte fins al març. A Mas Xirgu, on hi havia hagut instal·lacions municipals per a animals, ara només hi ha “les antigues gàbies de gossos, que les fem servir per a gats molt poc temps”, expliquen.

L’Ajuntament va delegar dimarts les competències al Consell del servei de recollida i centre d’acollida d’animals perduts o abandonats per avançar en el projecte. Hi va haver 20 avals –els de l’equip de govern (13), Guanyem (sis) i el portaveu de Ciutadans, Daniel Pamplona–, sis vots en contra (PSC) i una abstenció (Pujola, Cs).

LA XIFRA

232
és el número
de compromís que va assumir l’equip de govern en el pla 2019-2023 per disposar del centre d’animals.

LA DATA

31.03.22
acaba
el contracte d’externalització a La Devesa, a Domeny, que presta el servei de recollida a Girona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona