Medi ambient

DESCONTAMINACIÓ DEL PANTÀ de FLIX

Pas endavant per garantir l'abastament d'aigua

Acuamed ha aprovat posar a licitació les obres de la primera fase del pla de restitució, que costaran cinc milions i començaran a la tardor

El consell d'administració de la societat estatal Acuamed ha aprovat posar a licitació les set primeres obres del pla de restitució territorial, que ha de garantir el subministrament d'aigua als municipis que s'abasteixen de l'Ebre en cas que es produeixi un episodi de contaminació del riu durant els treballs de neteja dels llots tòxics a Flix. Així ho va explicar ahir el secretari d'Estat de Medi Rural i Aigua, Josep Puxeu, en la visita al pantà de Flix per veure l'avanç de les obres del mur que ha d'aïllar els llots.

Puxeu va explicar que es preveu que aquestes set primeres actuacions es comencin a executar a principi de la tardor. Aquestes set primeres obres costaran cinc milions d'euros i pertanyen a la primera fase del pla, que afecta els municipis que s'abasteixen directament del riu. Concretament, dos són de la Ribera d'Ebre –Ascó i Móra d'Ebre-; dos més, del Baix Ebre –Tivenys i Tortosa-, i tres de la Terra Alta –Batea, Vilalba dels Arcs i la Pobla de Massaluca.

LA XIFRA

5
milions d'euros
és el cost de les obres per garantir el subministrament d'aigua a set municipis.

Els projectes aprovats

Els projectes aprovats per Acuamed consisteixen en la millora de l'estació de tractament d'aigua potable i les instal·lacions de la mancomunitat de la Pobla de Massaluca, Vilalba dels Arcs i Batea; la construcció de dipòsits per a l'abastament a Móra d'Ebre i a Ascó; la millora de les conduccions de distribució a Tivenys i la construcció d'un dipòsit, i la connexió entre els dipòsits de Residència i Mig Camí, així com l'equipament dels pous del Rastre i la conducció fins al dipòsit de Residència, a Tortosa. Puxeu va mostrar la seva confiança que la primavera del 2011 ja hagin sortit a licitació totes les obres de les dues primeres fases del pla. També va destacar que les obres de construcció del mur que aïllarà els llots tòxics del pantà “avancen a bon ritme”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona