Medi ambient

urbanisme i medi ambient

La finca de Can Juncadella de Lloret, en polèmica permanent des del 2008

SOS Lloret hi denuncia irregularitats des de fa dos anys

L'Ajuntament ha obert darrerament dos expedients

Fa pocs dies s'hi va fer un castell de focs

La finca de Can Juncadella de Lloret, ubicada a la zona PEIN del massís de Cadiretes, ha estat l'escenari en els últims anys de diverses polèmiques de caràcter urbanístic i, també, d'un grapat d'històries, algunes més certes que d'altres, sobre el peculiar propietari, que segons els últims rumors seria la filla del vicepresident del Kazakhstan, una república presidencialista en què el president té poder de veto sobre la legislació aprovada pel Parlament. La finca es va vendre a uns japonesos en els anys noranta, que hi van establir una escola de geishes que va funcionar durant tres o quatre anys. Amb el canvi de segle, però, la finca va canviar de propietaris i va ser adquirida pels enigmàtics propietaris actuals. A partir d'aquest moment, sectors de la societat lloretenca van començar a denunciar un successiu encadenament d'irregularitats que han durat fins avui mateix. Els propietaris denuncien organitzacions com ara SOS Lloret i van fer tales indiscriminades quan el projecte d'enjardinament estava encara en exposició pública.

El 2008, SOS Lloret va denunciar aquests moviments de terres a la zona de cala Morisca i va denunciar canvis a la pista GR-92, que posteriorment ha quedat tancada del tot. SOS Lloret també va demanar que s'aturessin les obres que afectaven la casa dels masovers i el galliner, on es volia construir un xalet de luxe. Les polèmiques han reaparegut aquest estiu, amb l'abocament de sorra a la cala des Rajols i la construcció d'una escala per accedir-hi, motius pels quals el consistori ha obert uns expedients. S'han construït també edificacions com ara pèrgoles dins de la finca, i la polèmica més recent són els focs artificials que Medi Ambient hi va deixar fer fa pocs dies.

LA DATA

17.03.08
SOS Lloret denuncia
irregularitats, com ara la tala d'arbres a la zona de cala Morisca, que enceten diverses polèmiques.

LA XIFRA

2
expedients
ha obert darrerament l'Ajuntament de Lloret per actuacions irregulars a la cala des Rajols.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.