El consum d'aigua s'ha reduït un 15% a la Costa Brava en el primer trimestre

Els pantans gironins continuen omplint-se

L'abundància d'aigua d'aquest any podia fer presagiar un creixement del consum, després de la sequera i la consegüent sensibilització ciutadana de l'any passat. Però res més lluny de la realitat. Segons les dades del Consorci de la Costa Brava, referents a una quinzena de municipis com ara Roses, Lloret, Sant Feliu de Guíxols o Platja d'Aro, el consum global d'aigua aquest primer trimestre s'ha reduït un 14,7%. Manel Serra, gerent del consorci, explica aquest descens per diversos factors, com ara la crisi econòmica o la pluja d'aquest any: «A més, s'ha de tenir en compte que Setmana Santa, quan hi ha un augment del consum, ha caigut més tard.» Serra també ha destacat que les pautes d'estalvi que es van popularitzar entre els ciutadans l'any passat es continuen aplicant, i que per això no s'ha tornat als nivells de despesa d'aigua anteriors a la sequera.

Els pantans, plens

Els pantans gironins continuen omplint-se. Sau estava ahir al 82%, i Susqueda, al 97,3%, i a la conca de la Muga, l'embassament de Boadella arribava al 68,5% de la seva capacitat. Els alts nivells registrats a Sau i Susqueda no han obligat per ara a obrir comportes, però sí que s'ha deixat anar molta més aigua de l'habitual, i dissabte es va desembassar fins a 70 m³ per segon, en previsió de les pluges del pont festiu. Ahir la xifra ja es va situar en 30 m³/s, més fins i tot que el volum que entrava al sistema.

La situació a l'Ebre

n. serret

Gairebé tots els embassaments dels rius de la conca de l'Ebre tenen plenes més de tres quartes parts de la seva capacitat, una situació diametralment diferent de la que hi havia tot just fa un any, quan la sequera havia fet acostar el cabal ecològic dels rius al límit. Així, l'embassament de Siurana, per exemple, l'abril de l'any passat estava només al 17% de la seva capacitat, però ahir estava al 67%, mentre que el de Riudecanyes ha passat del 16,5% al 89%. El cabal ecològic del riu Ebre a Tortosa el març del 2008 era de 109,70 m³/s, mentre que ahir tenia un cabal de 386 m³/s.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona