Medi ambient

MEDI AMBIENT

Una plaga de rates a Cabanes alerta els veïns, que demanen mesures

Han recollit unes 90 signatures perquè es netegi i cobreixi el rec que hi ha a tocar del cementiri

L'Ajuntament ha escampat verí, però creuen que no és la solució

En els darrers mesos un grup de veïns de Cabanes que tenen els habitatges al carrer Escudillers han alertat de l'augment del nombre de rates en aquest sector de la població. Aquest és un problema que, segons ells, s'arrossega des de fa temps, i ho atribueixen a la brutícia que hi ha al rec. Per aquest motiu fa uns dies van començar a recollir signatures –en tenen prop de 90– per demanar solucions.

En aquest sentit, l'Ajuntament ja ha intentat solucionar el problema però la mesura que s'ha aplicat fins ara ha estat escampar verí. Segons els veïns, això no ho resol i, a més, hi ha el risc que el verí se'l mengin animals domèstics com ara gats o gossos, o que la mainada també el pugui tocar.

Una dotzena de nius

Un dels veïns del carrer Escudillers, Siscu Xavier Arimon, que resideix en un dels habitatges més afectats, diu que al rec que hi ha a tocar del cementiri i que passa per darrere del carrer hi ha fins a una dotzena de nius de rates. “Ja fa temps que el problema dura, però aquests darrers mesos n'hi ha més i són més grosses. N'hi ha d'escampades per quatre punts del cementiri”, ha explicat.

Els veïns han alertat diversos organismes i creuen que la solució és contractar una empresa que faci una feina de desratització i que es netegi el rec. En el text que acompanya les signatures demanen que “es deixi de posar verí” i que “es tapi el rec”.

La portaveu veïnal que ha centralitzat les protestes, Maria Antonia Mazo, diu que a l'estiu ja se'n veien, però que ara se'n troben als garatges, a l'interior de les cases, a les terrasses i al mig del carrer. “Cada cop són de mida més gran i, fins i tot, se n'han vist a l'escola. Ens hem queixat tres cops a l'Ajuntament, però de moment no s'ha trobat la solució”, ha explicat Tonyi Mazo. D'altra banda, ahir no va ser possible parlar amb l'alcalde de la població sobre aquesta qüestió.

LA XIFRA

90
signatures
han recollit els veïns per denunciar la situació i demanar que s'elimini la plaga de rates.

LA FRASE

El problema de les rates ve de lluny, però ara ja és una plaga perillosa i n'hi ha pertot arreu
Tonyi Mazo
PORTAVEU DELS VEÏNS AFECTATS


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona