Medi ambient

Maresme

Arenys de Munt també multa els qui no reciclen bé

S'afegeix a la iniciativa d'Arenys de Mar i Canet, i el consistori ja ha sancionat amb 75 euros tres particulars

Els veïns d'Arenys de Munt van ser dels primers del Maresme a separar les escombraries per reciclar. El sistema porta a porta es va començar a aplicar al municipi el 2002 i, des de llavors, el volum de reciclatge es manté; tot i això, encara es detecten punts on s'acumula brossa fora de lloc, i que hi ha veïns que no ho fan bé.

Per això, l'Ajuntament, seguint la iniciativa de municipis veïns com ara Arenys de Mar i Canet, comença a obrir expedients sancionadors a qui no ho faci bé. La regidora de Medi Ambient, Sílvia Vàzquez (CUP), explica que fins ara s'han obert sis expedients, dels quals tres són a particulars reincidents als quals ja s'ha aplicat la sanció mínima de 75 euros per haver deixat les escombraries el dia que no tocava o fora del lloc indicat. Des de l'Ajuntament s'insisteix que el dissabte és només per treure el rebuig, un 5% de la brossa que es genera.

A les zones del poble on es fa el porta a porta s'iniciarà una campanya per inspeccionar les bosses que no són al lloc indicat o que han deixat el dia que no toca, per mirar d'esbrinar quins són els veïns que no compleixen la normativa. Primer s'obre un expedient informatiu, que passa a ser sancionador si es torna a incomplir la normativa.

LA FRASE

Trobem molta brossa a les papereres o que s'acumula a les àrees d'emergència
Sílvia Vàzquez
Regidora de Medi Ambient d'Arenys de Munt

Deixar una sola àrea d'emergència

Un dels punts negres pel correcte funcionament de la recollida selectiva porta a porta són les àrees d'emergència. Aquests indrets, amb contenidors de recollida selectiva i de rebuig, es converteixen en autèntics abocadors on molts veïns s'acostumen a tirar les bosses sense fer cap mena de triatge. Les àrees que hi ha al rial Bellsolell, al torrent d'en Puig i a l'entrada de la urbanització de l'Ajup són de fàcil accés per als qui van amb cotxe, que hi poden descarregar les bosses amb comoditat. El consistori ja va tancar dos dels punts de recollida que hi havia a Can Sagrera i al Torrent d'en Terra, i ara es planteja deixar un únic lloc on es pugui anar en ocasions excepcionals, i tancar la resta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona