Medi ambient

medi ambient

La Garrotxa troba un antídot contra la crisi en el turisme sostenible

Un membre d'Europarc és a la comarca per avaluar l'estratègia per renovar la carta que promou aquest turisme

És la tercera vegada que hi aspira

Les empreses turístiques de la Garrotxa han trobat en els postulats de qualitat social, ambiental i del producte en si de la Carta del Turisme Sostenible un bon camí per superar la crisi. “És un territori on la carta està molt madurada i és interessant veure com afronta la crisi. La gent manté la qualitat com a mitjà per combatre la crisi, busca alternatives i això reforça la idea que la massificació turística no és una solució”, va afirmar el verificador de la carta, Paulo Castro, que ahir i avui és al territori per auditar el pla estratègic per a la renovació, per tercera vegada, d'aquest document, que promou un turisme sostenible.

Castro va remarcar que el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, que ha estat l'impulsor de la Carta del Turisme Sostenible que promou la Confederació Europea de Parcs Naturals, Europarc, ha estat pioner a l'Estat espanyol en aquest tema. Ell ha insistit que ha aconseguit des del primer dia la implicació dels actors privats i públics en el desenvolupament d'una estratègia turística i, a més, que l'ha fet extensible a tota la comarca de la Garrotxa, no només al territori protegit. El comissionat d'Europarc va dir que el parc natural i els agents turístics de la Garrotxa havien tornat a fer bona feina i que ara havien estat pioners en aconseguir que 22 empreses s'adherissin a la carta. “Demostra que dóna oportunitats a altres sectors a obtenir guanys”, va concloure.

LA FRASE

Més que els volcans, crec que la lliçó del Parc de la Garrotxa és que ha sabut implicar tots els sectors
Paulo Castro
Verificador de la carta europea del turisme sostenible

LA XIFRA

3
vegades ha sotmès el Parc Natural a
avaluació l'estratègia per a la Carta del Turisme Sostenible

Lliurament a Gantes del certificat

Paulo Castro haurà de redactar un informe després dels dos dies d'estada a la Garrotxa, on ha visitat el territori i ha estat en contacte amb gestors i agents turístics. Un comitè d'avaluació dictaminarà al juny i, un o dos mesos després, Europarc farà oficial si renova la carta per a la Garrotxa. El certificat es lliurarà a Gantes (Bèlgica), a l'assemblea d'Europarc, a l'octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona