Medi ambient

Medi ambient

Vulcanisme infantil i juvenil

Escolars garrotxins reclamen més respecte per l'entorn

Fan un manifest

Els infants i joves d'Olot volen més continguts relacionats amb l'entorn immediat del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa als currículums escolars i reclamen que es facin més sortides a l'entorn –que consideren que és un aliat perfecte per als educadors– per així poder-lo valorar més. Ho han afirmat en un manifest els participants en el primer congrés europeu d'estudiants en espais volcànics, paral·lel al Volcandpark, que fins ahir al migdia i des de dilluns va aplegar 122 experts en vulcanologia de tot el món. Es tracta d'alumnes de les escoles Bisaroques, Morrot, Escola Pia, Malagrida, Cor de Maria i Sant Roc d'Olot; l'escola Castanyer, de Sant Joan les Fonts, i també els instituts Bosc de la Coma, La Garrotxa i Montsacopa.

En el manifest, que és fruit de la feina de quasi dos anys en aquests centres, els alumnes reclamen a les administracions que incrementin els recursos per millorar el manteniment dels espais naturals, sobretot els protegits, i que fins i tot donin feina a persones que estan a l'atur per incrementar les tasques en aquest sentit. Així mateix, els demanen que hi hagi més recursos per a l'educació ambiental. Finalment, i entre altres coses, aquest conjunt d'alumnes recorden que des de sempre han respirat una natura privilegiada i vulcanisme i que, gràcies als seus mestres i als educadors ambientals, duen a terme molts aprenentatges directament a l'entorn immediat dels centres i participen en molts projectes, com ara el d'Escoles Verdes o el projecte Rius.

Diversos representants d'aquests alumnes, en una jornada, van exposar les conclusions dels aspectes que han treballat els últims mesos, relacionats tots amb l'entorn de les seves escoles i instituts. També van fer de guies d'altres alumnes en sortides a aquests entorns i, fins i tot, van guiar participants del Volcandpark.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona