Medi ambient

Els ecologistes dels Serrans critiquen l'operació d'extinció del foc

Ecologistes en Acció demana més atenció a les necessitats de la comarca en relació als boscos i a la prevenció d'incendis

Es denuncia la nul·la aplicació d'un Pla de Prevenció

Des dels primers avisos al telèfon d'emergències fins l'arribada dels efectius de lluita contra els incendis, els ecologistes de la comarca dels Serrans, manifesten que “va passar més temps de l'imprescindible” i això va fer que aquests primers moments decisius per a la propagació del foc, estigueren totalment malbaratats.

Ecologistes en Acció assegura que es dóna la circumstància que després dels retalls efectuats per la conselleria de Medi Ambient, els efectius disponibles durant aquesta època de perill, són els mateixos que durant l'hivern i que suposen 400 treballadors menys en les Brigades de Reforç.

Però a més d'això, es denuncia que la vila de Toixa no disposa de Brigada d'Emergències, tota una imprudència per a una zona on hi ha una massa forestal d'importància.

Altre factor a destacar per la colla ecologista dels Serrans, és l'abandó dels boscos i el fet que, en la zona socarrada, s'havia portat a terme operacions d'aprofitament silvícola, darrere dels quals restaven despulles llenyoses sense triturar i en flagrant incompliment de la Llei Forestal Valenciana.

Per a Ecologistes en Acció, les zones d'actuació contra els incendis, comunament conegudes com a tallafocs, resulten absolutament ineficaces degut al seu disseny i al traçat erràtic.

Des d'aquesta organització, exigeixen l'aprovació urgent del Pla de Prevenció d'Incendis en la demarcació de Xelva i la dotació de fons per neutralitzar la greu situació en que s'hi troben els boscos de la comarca. També demanen a l'administració autonòmica, la dotació d'ajudes per a les persones que han perdut el seu mitjà de vida en apostar pel món rural, així com la restauració de les Brigades de Reforç que han restat esquilmades per la política ”ferotge” de retalls.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona