Medi ambient

Guanyem Torrent denuncia els abocaments al barranc de l'Horteta

La formació ha recorregut el caixer d'aquesta via hídrica i posa en valor el patrimoni existent a les seues ribes

Guanyem Torrent ha interposat denuncies davant la Confederació Hidrogràfica, el Seprona i la Fiscalia

Un nombrós grup de components de Guanyem Torrent ha participat durant la jornada del diumenge 15 de març, de l'activitat promoguda pel Centre Social Autogestionat “La Llavor” i el Casino de Torrent, convocada per posar en valor el patrimoni recuperat i l'encara existent a la riba del Barranc de l'Horteta.

Durant aquesta jornada, s'ha observat com, en la Partida de la Contienda, hi ha una granja de porcs que concentra unes 600 truges de cria i com, aquesta explotació ramadera, aboca els purins en camps pròxims i, sovint, en el llit del barranc, al conegut Clot de l'Om, que contaminen de nitrats la capa freàtica.

Guanyem Torrent ha exigit amb anterioritat a l'Ajuntament de Torrent que frene aquests abocaments, ha dialogat amb l'amo d'aquesta explotació ramadera perquè trobe una solució, però davant la passivitat dels polítics i la indiferència del propietari, ha cursat una denuncia davant la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, una altra davant el Seprona i s'ha presentat una altra denúncia davant la Fiscalia per considerar que es tracta d'un delicte ecològic.

Els membres d'aquesta plataforma ciutadana que agrupa independents, militants i simpatitzants d'Esquerra Unida, Els Verds, Esquerra Republicana i Alternativa Socialista, coincideixen en apuntar que aquest abocament “no és gens bo per a la salut de les persones i menys encara si interessa, com així pareix, les capes freàtiques de més de 300 metres de barranc”.

Però a més d'aquesta denuncia ecològica, Guanyem Torrent ha volgut posar en valor les construccions recuperades al caixer del Barranc i amb aquest acte reivindicatiu, dóna suport a les accions portades a terme pel veïnat del Mas del Jutge durant els darrers huit anys, si més no.

Ecosistema valuós

El Barranc de l'Horteta discorre pels vessants d ela Serra Perenxisa, travessant gran part del terme municipal i, en ajuntar-se amb el Barranc de Xiva, baixa posteriorment cap al mar, vorejant alguns pobles de la comarca i desemboca a l'Albufera.

És l'espai de major diversitat de fauna i flora de Torrent i és per això que Guanyem Torrent està decidit a la necessitat de la seua preservació, símptoma d'una ciutadania que estima el patrimoni mediambiental i ecològic i una societat que respecta el seu patrimoni urbà i rural.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.