Medi ambient

Els càmpings reclamen que l'Estat tapi amb sorra les roques de s'Abanell

Pels empresaris de Blanes, és urgent actuar en un tram d'uns 500 metres per “salvar” la temporada

El president gironí confia que Costes hi posi remei

L'associació de càmpings de Blanes va demanar ahir a l'Estat que tapi amb sorra un tram de 500 metres de la platja de s'Abanell on només hi ha roques. Pel president de l'associació de càmpings, Josep Ametller, la situació és “greu des de fa cinc o sis anys” a causa d'un temporal. Vista l'experiència dels últims estius, el sector turístic local veuria bé actuar en aquest mig quilòmetre per “salvar” la temporada d'estiu, assenyala Ametller.

Juntament amb Enric Portes, el president dels hotelers de Blanes, Ametller va participar ahir a Girona en una reunió amb el subdelegat del govern espanyol, Juan Manuel Sánchez-Bustamante, i el cap territorial de Costes, Jordi Planella. Tot i que la temporada turística ja ha començat –assenyala–, el representant dels càmpings blanencs sosté que el tram de roques és “perillós i no s'hi pot deixar ni la tovallola”. Aquest tram és entre la desembocadura del riu Tordera i l'entrada al municipi de Blanes.

Gotanegra, optimista

La reunió d'ahir a la subdelegació del govern espanyol a Girona la va demanar fa una setmana l'associació gironina de càmpings. El seu president, Miquel Gotanegra, també va ser ahir a la reunió i, en un comunicat de premsa, s'afirma: “Tant el subdelegat del govern com el cap de Costes han entès el problema i els hem vist molt receptius [...]. Estem convençuts que ens donaran un cop de mà i que es trobarà una solució al problema per aquest estiu.”

La falta de sorra s'ha convertit en un problema per a dos càmpings a tocar de l'esmentat tram de roques. Segons la nota de premsa dels càmpings gironins, “la situació és crítica perquè [els càmpings] veuen que molts turistes se'n van i d'altres cancel·len reserves perquè no hi ha sorra. Els establiments han vist com en cinc anys s'ha passat de tenir 60 o 70 metres d'ample a no tenir gairebé sorra”. Gotanegra ha criticat que l'Estat intervingui a Malgrat i no ho faci a Blanes.

A banda de la reunió d'ahir, el regidor del PP de Blanes, Salvador Tordera, també ha contactat amb la delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, i el director general de Sostenibilitat de la Costa i del Mar del govern espanyol, Pablo Saavedra, perquè intercedeixin en la regeneració de la platja de Blanes.

“Lones” a Malgrat

A Malgrat –precisa Tordera– hi instal·laran “unes lones plenes de sorra” que haurien de permetre que el municipi no patís tan directament els efectes de les llevantades. L'Estat hi inverteix 1,1 milions i, per l'edil, les feines que es podrien fer a s'Abanell no requereixen grans quantitats de sorra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia