Medi ambient

El Zoo del Pirineu s'amplia per captar papallones

L'equipament, establert a Odèn, s'ha dedicat fins ara a donar a conèixer les aus rapinyaires autòctones, i ha rebut més de cinc mil visitants durant el primer any d'activitat

El Zoo del Pirineu, situat al municipi d'Odèn (Solsonès), vol ampliar el curs vinent les seves instal·lacions amb un jardí botànic. Segons ha explicat la directora de l'equipament, Stania Küspert, serà un espai on es plantaran diferents varietats de plantes autòctones de la zona de muntanya, i la intenció és que atraguin la presència de papallones. Küspert ha explicat que tenen comptabilitzades fins a 44 espècies de papallones i la idea és “crear un ambient prou temptatiu perquè vulguin quedar-s'hi”.

El Zoo del Pirineu va posar-se en marxa fa poc més d'un any amb l'objectiu de donar a conèixer les aus rapinyaires autòctones del Pirineu. Amb aquesta proposta, vol ampliar la seva oferta d'activitats.

En el seu primer any de funcionament, l'equipament d'Odèn ha rebut més de cinc mil visitants. L'activitat principal ha estat un espectacle de vol lliure que es desenvolupa en un gran amfiteatre que hi ha amb vistes a Montserrat, el Montseny, la serra de Prades i el Montsec. Els tallers per a famílies i escolars també han estat grans protagonistes i l'objectiu de Küspert és consolidar-los de cara al curs que ve.

Al centre hi ha més d'una cinquantena d'animals, sobretot aus rapinyaires autòctones de la zona, com ara el falcó pelegrí, l'àliga daurada, el xoriguer comú i diferents espècies de mussols com per exemple el duc, l'òliba i el gamarús. Està situat als peus de la Roca de Canalda, un espai natural protegit que forma part del massís del Port del Comte. Aquest emplaçament privilegiat en una zona catalogada com a pla d'espais d'interès natural (PEIN) és el que va dificultar més la posada en marxa del projecte, ja que els seus impulsors van haver d'esperar quatre anys per tenir tots els permisos.

Divulgació a les escoles

Un altre dels reptes del Zoo del Pirineu per al curs vinent és la consolidació del projecte de portar les aus rapinyaires a les escoles del país. Després de rebre el permís de la direcció general de Medi Natural, va impulsar el curs passat una prova pilot en algunes escoles del Solsonès consistent a fer uns tallers als mateixos centres educatius amb l'objectiu de donar a conèixer les aus rapinyares i altres espècies de fauna autòctona del territori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona