Medi ambient

Inundacions i carreteres tallades a l'Alt Empordà

El litoral i les àrees del Port de la Selva, Roses, Castelló d'Empúries i Sant Pere Pescador van ser les zones més afectades

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per avui a la demarcació

Les pluges que ahir van afectar la demarcació de Girona i més concretament l'Alt Empordà van obligar a tallar diverses carreteres. Al Port de la Selva, l'important temporal de mar va provocar una esllavissada a la carretera GI-612 que va obligar els Bombers a habilitar un pas alternatiu fins a final de la tarda. La carretera C-260 entre Castelló i Roses –en sentit est– també es va haver de tallar per inundacions i es desviaven els cotxes per vies alternatives. Aquesta via es va tornar a obrir a dos quarts de set de la tarda. La GI-6216, de Castelló d'Empúries a Sant Pere Pescador, també va quedar afectada, amb dos carrils tallats a les quatre de la tarda.

La màxima intensitat de les pluges que van afectar l'Alt Empordà va ser a la tarda: a les set els bombers ja sumaven una vintena d'intervencions a la demarcació, la majoria al sector de Llançà, el Port de la Selva, Roses, Castelló d'Empúries i Sant Pere Pescador. Segons informaven els bombers, el gruix d'aquestes intervencions va ser fins a les sis de la tarda, moment en què la situació va començar a remetre. La major part d'aquests serveis van ser motivats per acumulacions d'aigua en baixos i carrers, o arbres que van caure, com va passar a Roses. A Sant Pere Pescador és on es van registrar les precipitacions més altes, amb 143,6 l/m² d'aigua acumulats, i a l'àrea del carrer Sant Sebastià es van inundar baixos de cases i negocis.

Alerta Inuncat per avui

L'episodi de pluges no es dóna per tancat i Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Inuncat per les pluges intenses i el fort onatge que es preveuen avui a les comarques gironines. Es preveuen xàfecs que podran superar els 20 l/m² en 30 minuts, acompanyats de tempesta. El Servei Meteorològic de Catalunya preveu acumulacions de pluja que poden superar els 100 l/m² en 24 hores al nord-est del territori i al litoral.

LA XIFRA

143,6
l/m²
es van arribar a acumular ahir a Sant Pere Pescador, amb una intensitat màxima de 54,8 l/m² en 30 minuts.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona