Medi ambient

Costes estudia fer un espigó petit als Griells, a l'Estartit

El subdirector de Medi Natural assegura que es posaran a licitació les obres del passeig del Molinet abans de final de mes

El ministeri es compromet a fer amb urgència una actuació de reforç als Griells

El subdirector de Medi Natural, Ángel Muñoz, es va comprometre ahir davant l'alcalde de Torroella-l'Estartit, Jordi Cordon, a fer amb urgència una actuació de reforç de l'escullera a la zona dels Griells, a l'Estartit, en les pròximes setmanes. Així mateix, li va assegurar que havia posat en marxa el mecanisme necessari per arribar a una solució global per al problema de retirada progressiva de sediments.

Muñoz va revelar a Cordon que havia encarregat un estudi al Centre d'Experimentació i Estudis d'Obres Públiques (Cedex) per tal d'actuar en els pròxims anys a la zona i va anunciar que, d'entrada, l'opció que els sembla més adequada és la construcció d'un espigó petit perpendicular a la costa entre els Griells i la Pletera. D'altra banda, l'opció d'assumir el compromís de regenerar la platja anualment amb uns 15.000 metres cúbics anuals de sorra no la consideren prioritària. “A nosaltres ens agradaria poder fer una platja de 20 o 30 metres d'amplada que s'anés regenerant, però creuen que seria llançar diners. Haurem de ser conscients que fer un espigó és traslladar el problema”, assegurava

L'actuació d'urgència al passeig dels Griells hauria de consistir en un reforç dels fonaments de l'actual passeig i la substitució de les pedres de l'actual escullera per material més gran. Les obres haurien de ser imminents, tot i que la concreció de dates i treballs no sembla gaire explícita. “Ha entès que cal el reforç immediat, perquè ara arriba l'època de més perill de llevantades”, explicava Cordon.

La zona de la rotonda situada entre el final del passeig i la sortida del càmping El Molino ha quedat molt malmesa per l'últim temporal. La rehabilitació d'aquest espai, on hi ha perill d'esllavissada, sembla que hauria de quedar inclosa en les obres d'urgència que el ministeri s'ha compromès a afrontar en les pròximes setmanes.

L'abast que tindrà l'actuació d'urgència es desconeix. El mateix alcalde va admetre ahir que quan el Ministeri de Costes actuï es coneixerà amb més exactitud quines seran les obres que estan disposats a fer amb immediatesa. Tot i això, Cordon va explicar que la prioritat serà “protegir el passeig i protegir els habitatges”. “Sabem que volen posar pedres d'un tonatge superior i reforçar els fonaments per tal que l'impacte de les onades no erosioni la sorra que hi ha a sota del passeig”, assegurava.

El passeig, a licitació

Les obres de construcció del passeig del Molinet s'anunciaran abans de final de mes, segons va comunicar el subdirector de Medi Natural a l'alcalde de Torroella durant la reunió d'ahir celebrada al ministeri. Muñoz va assegurar que la publicació de l'anunci en el BOE certificaria que la concessió seria una qüestió de principis del 2016. En vista del temor de Cordon que un hipotètic canvi de color polític del govern suposés una nova frenada, Muñoz va afirmar, segons explicava ahir Cordon, que la partida quedaria ja retinguda i que res ho podria frenar.

LA FRASE

Voldríem la platja regenerada, però sembla que preveuen fer-hi un espigó petit
Jordi Cordon
ALCALDE DE TORROELLA I L'ESTARTIT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia